Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

onsdag 7 januari 2015

Tystnadsplikten - En svensk tiger
Att detta inte kom fram långt tidigare är väl för de anställda hade skrivit på en tystnadsplikt att inte kolla upp med t.ex. Alwex kan jag tänka mig. Därför gjordes det väl inte heller några mer efterforskningar med rädsla för att förlora jobbet. Personligen så skulle min magkänsla skita i denna tystnadsplikt om jag vore en av dessa stackars människor.

Mannen verkar övertygande i sitt munläder och i synnerhet även kvinnan som verkar drivande i samtalet. Min mage säger att kvinnan vet mycket mer än vad hon nu i efterhand tycks neka om.

"Dom (Alwex) ställde in mötet i förra veckan för vår jurist var tvungen att gå igenom alla papper" säger hon  1:39 in i samtalet. Borde inte det vara dem själva (dvs.Jusab) som ställt in mötet och inte Alwex då det var Jusab's egen jurist som behövde gå igenom alla papper?

Hon borde istället ha sagt "Vi fick ställa in mötet i förra veckan med Alwex för att vår jurist var tvungen att gå igenom alla papper".

Man borde i polisförhör med kvinnan ta reda på mer om den påstådda juristen och varför talade hon i "dom-form" t.ex när det var på deras egna jurists rekommendationer som mötet blev inställt.
Som enligt mig låter grammatiskt konstigt att uttrycka sig med.

Det kan omöjligt heller ha funnits någon jurist i detta bolag eftersom bolagsköpet annullerades av Svenska Standardbolag redan i oktober 2014.

Nej ,det är sannerligen inte mycket som stämmer i det inspelade klippet då alla blev lurade.

Att sätta mer press i förhören med kvinnan borde definitivt göras. Att hon försökte hämta ut en bil i Alwex namn dessutom gör inte saken direkt bättre. Om man inte kan hålla kvinnan kvar som misstänkt medbrottsling så tycker jag att man ska sätta span på kvinnan.

Kanske planen var att kvinnan skulle spela oskyldig och släppas av polisen för att då sedan kunna kontakta Eriksson. Detta scenario är ju ett klassiskt sätt att lura polisen på.

Även om nu kvinnan säger sig blivit lika lurad hon med, så ska man ändå vara uppmärksam. Att kvinnan även har en dotter som kläms imellan med detta är ju beklagligt och sorgligt i sammanhanget.

Tycker man även ska söka i Östergötland samt runt Norrköpingstrakten där mannen verkar dialektalt ha sina hemtrakter. Men att inte sätta span på kvinnan vore ett tjänstefel av polisen.


Lyssna här:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=106&artikel=6061708


Läs även : Jusabs personalchef ljuger via sms

http://gessleman.blogspot.se/2015/01/jusab-personalchef-ljuger-vidare-via-sms.html

Inga kommentarer: