Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

fredag 20 april 2012

Pinsamt Västtrafik - Se filmen här


Här: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=s-zG8C45DJM

Och här: http://playrapport.se/video/2780317

Sorgligt ingripande och behandling av Västtrafik och dessutom så drabbades många andra resenärer av förseningen biljettkontrollanterna orsakade med detta osmidiga beteende.

Rent juridiskt har kvinnan en giltig biljett, för hon har betalat. Problemet är att kontrollanterna tycker att hon inte har betalat eftersom enligt Västtrafiks "policy" skall man betala precis vid påstigning. Så är Västtrafiks policy lag?

Nej, lagen säger uppvisande av giltigt färdbevis, och det hade kvinnan vid uppvisandet. Alltså har kontrollanterna betett sig juridiskt felaktigt samt kränkande när de gjort denna "kontroll" och även gjort den till polissak genom att trycka ner henne och hålla henne kvar.

Om man blir klastrofobiskt nertryckt och instängd är det så jävla konstigt att man får en panikattack i detta trängda läge och vill därifrån. Det är väl för fan ett rent mänskligt och automatiskt beteende i denna situation för den stackars kvinnan.

Kvinnan var definitivt ingen tjyvåkare i mina ögon och i många andras. Istället för att gå ut och vänta på polisen så stoppar de upp hela spårvagnstrafiken på Brunnsparken i 10 min dessutom. Pinsamt Västtrafik!

Ta istället hand om de "riktigt plankande" och störande ungdomsböset som hänger både innanför och utanför vagnarna.

Se : http://gessleman.blogspot.se/2011/11/bilder-av-det-intraffade.html

Film : http://www.youtube.com/watch?v=ZZb7p1lpsS4

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.921532-vasttrafik-hon-hade-inte-betalat-

26 kommentarer:

Thomas sa...

Det är inte biljettkontrollen som stoppar trafiken det är passagerare som inte följer reglerna som går med på att följa genom att stiga på ett av Västtrafiks fordon. Vilket hon sedan bröt mot.

Gessleman sa...

Hallå Thomas på Västtrafik!

Dessa individer var klart osmidiga och rent av pinsamma att se på.

Dessutom så hade hon betalat/ stämplat innan.

Har de inte ett filmat bevis på att det INTE är så, ska de enbart hålla käften och släppa henne.

Ett klart kränkande sätt som gav bara dåligt rykte åt Västtrafik
- Igen!

Anonym sa...

De skall ta o anmälas, det är person övergrepp, de har ingen befogenheter att använda våld..... Ytterligare Grattis västtrafik nu har ni gjort det igen.....
Hoppas bara ni träffar på fel person så skall ni se hur det går för er då .........

Anonym sa...

Dessa tjuvåkare som tror att med anklagelser mot kontrollanterna kan komma undan med vad som helst.
Det syns tydligt på filmen att hon inte utsätts för det våld hon anklagar dem för
Varför skall vi laglydiga betala för parasiter?

Thomas sa...

Jag jobbar inte för Västtrafik. Men anser att man skall följa dom regler du går med på att följa i och med att man stiger på ett fordon som kör för Västtrafik. Man följer man inte reglerna själv har man inte rätt att kritisera dom.

När man stiger på fordonet så visar man direkt biljetten annars har man tjuvåkt och ska då ha en tilläggsavgift 1200:- Den borde vara högre för att mindre skall tjuvåka.

Hon på filmen skriker efter Vargen. Det går inte att filmen se att blir misshandlad av kontrollanterna. Det enda hon gör är att skrika. Och att det är hon som är aggressiv och inte kontrollanterna.

Det är tragiskt att se att så många stöder en person som har gjort fel. Det får än att undra vart detta samhälle är på väg där det uppmuntras att det är ok att t.ex tjuvåka.

Anonym sa...

Ännu ett i raden av klara övertramp från västtrafik och deras kontrollanter.

Västtrafik som varumärke är starkt tyngt av dessa händelser och inte undra på det när människor känner obehag för obefogat våld och aggressivt beteende av Västtrafiks egna anställda.

Gessleman sa...

Om man blir klastrofobiskt nertryckt och instängd är det så jävla konstigt att man får en panikattack i detta trängda läge och vill därifrån. Det är väl för fan ett rent mänskligt och automatiskt beteende i denna situation för den stackars kvinnan.

Anonym sa...

Filmen visar tyvärr inte NÄR hon stämplar sin biljett. Hennes beteende om att försöka fly visar bara att hon hade planerat detta från början, vilken en av kontrollanterna bekräftar med tydlig redogörelse.

Gessleman sa...

Ni som kritiserar kvinnan som skyldig, lägg ner era patetiska och löjliga motargument.

Om ni skulle hamnat i samma situation så skulle ni sannorlikt känt paniken krypa och obehaget växa att bli hårdhänt och oskyldigt fasthållen och nertryckt om ni hade viktiga saker att passa

Irriterande känslor fick även säkert en STOR del av Västtrafiks resenärer som blev försenade.

Anonym sa...

Om jag tar en vara i en butik och går ut ur butiken utan att betala men sedan ångrar mig och går tillbaka och betalar, är jag då skyldig till brott varpå jag som vittne får kvarhålla personen? Svar, NEJ!!!
Kontrollanterna har INTE denna rätt och dom gjorde fel. Men det friar inte heller kvinnan eftersom stämlade först efter en hållplats. Glömska eller planerat av henne kan bara hon själv svara på, men hennes beteende inger inte något större förtroende för hennes berättelse.

Anonym sa...

Västtrafik gör inget fel. Plankar du en fotbollsmatch så slänger dom ut dig utan pardon. Kontrollanterna håller bara fast henne. Hon ska betala och kontrollanterna gör inget fel. Varför ska folk ha rätt att tjuvåka, det är samma sak som att snatta och det är ett brott.

Anonym sa...

Varför ska hon känna panik? Hon vet att hon ska betala och det hon i så fall känner panik över är att betala böterna. Hon blir inte intryckt i ett hörn förrän hon försöker att fly. Har sett folk bete sig på samma sätt så många gånger, alla reagerar med att fly så fort dom ser kontrollanterna i andra ändan av vagnen men dom flesta halar upp id och får sina böter.

fredrik sa...

många okunniga människor här. Västtrafik har noll och ingen rätt att hålla kvar henne. det är felet på filmen. det är ett antagande från deras sida att hon avsiktligt plankat, hur det är, det vet ju ingen annan än hon själv. och det enda de har rätt att göra i det läget är att ge henne en böter. vill hon då inte uppge sin identitet är det enda de kan tvinga henne till att kliva av vagnen. sen är det sorgligt att vissa helt verkar sakna empatisk förmåga.

Anonym sa...

Bra reklamfilm för Västtrafik.

Trollbabe sa...

Det här är en vanlig reaktion från personer som stöder plankning, att utgå ifrån att hon är oskyldig bara för att de inte gillar kontrollanterna.

Filmen visar inte den delen med biljettstämplingen men bara för att något inte finns på film så kan man inte avfärda det. Folk kunde trots allt dömas till brott innan varje människa gick runt med inspelningsapparater.

Det jag ser på filmen är heller inte hur väktare brottar ner henne utan hur de försöker lugna ner henne och gör det de har rätt till, nämligen att hålla kvar en brottsmisstänkt person i väntan på att polisen ska anlända.

Och det anonym skrev 20 april 2012 19:37, jo, att ta något ur en butik utan att betala kan ge fängelse i upp till 6 månader. För brott som du kan dömas till fängelse för så har vilken person som helst rätt att hålla kvar dig i väntan på att polisen ska anlända till platsen.

Jonas sa...

Det är väldigt sällan jag håller med dig gessleman och vi har haft våra duster innan men här är det bara att böja sig och hålla med dig rakt AV.

Rent juridiskt är det såhär att ett envarsgrip på "bedrägligt beteende" aldrig någonsin blivit provat i domstol. Den förra chefen för biljettkontrollen, Björn Nordbäck, han kommer du säkert ihåg för han drev in kontrollavgifter på kungsbackapendeln på sin fritid, på fyllan, och förlorade jobbet, det har du säkert läst på GP. Han sa själv att han uppmuntrade att saken skulle provas i domstol.
Hursomhelst, grejjen är denna. Rent juridiskt har kvinnan en giltig biljett, hon HAR BETALAT. Problemet är att kontrollanterna tycker att hon,,, håll i dig nu,,, inte har betalat eftersom enligt västtrafiks POLICY skall man betala precis vid påstigning. Nu tänker vi efter en stund.. Är västtrafiks POLICY lag? Nej, lagen säger giltigt färdbevis, och det hade kvinnan. Kontrollanterna uppförande är både oetiskt och lagvidrigt, samt direkt opassande eftersom de tycker det är en bra åtgärd att LÄGGA SIG på kvinnan för att hon ställer sig upp. Nej fyfan säger jag bara!

Anonym sa...

övervåld?nej de håller bara fast henne.

osmidigt? ja kanske. Kan man inte lösa så att kortläsaren inte fungerar när det är kontroll. Så slipper man dilemmat att passagerare bara stämplar när de ser kontrollanterna.

Trött på de som tjuvåker och blir arga på kontrolllanter? Ja. Att betala 475 kr för ett månadskort inom Gbg är INTE en orimlig summa. Däremot 840 kr för GBG + är orimligt då det är närmare från mölndal till stan än från angered centrum till stan.

Gör så att alla kort ligger runt 4-500 kr så borde väl alla som vill åka vagn/buss kunna åka? För det tycker inte jag är en orimlig kostnad och då är jag ändå ganska lågavlönad.

Anonym sa...

Ett lätt sätt att få biljettkontrollanterna dömda är att "tappa biljetten" och sedan "hitta den" när polisen kommer. Då blir det olaga frihetsberörande för kontrollanterna.

Sassa sa...

Att alla ska stämpla sitt färdbevis innan resan påbörjas är rätt intressant, om man ser sig om på bussen/spårvagnen så är det nog oftast en minoritet som gör detta... Det är bara att kolla nästa gång ni åker! Innebär det att alla dessa "ickestämplare" tjuvåker? Troligen inte, men det motsäger ju Västtrafiks policy när det dagligen är så många som uppenbarligen inte följer deras regler. Men det ger verkligen inte 4(!) biljettkontrollanter rätten att trycka in en ensam kvinna i ett hörn och vara hotfulla mot henne efter sina egna antaganden om att hon inte har betalat sin resa i tid. Om hon varit en "riktig tjuvåkare" så hade hon väl knappast haft ett fungerande färdbevis med sig!?! Västtrafiks osmidiga sätt att dessutom utsätta alla andra passagerare (och betalande kunder) för detta obehagliga beteende och helt stanna upp och försena trafiken på inte bara den aktuella spårvagnen, utan även på de efterföljande, tyder på inget annat än ett djupt människo- och kundförakt! Människor som är på väg till sina jobb eller skolor ska bli försenade för att Västtrafik inte kan sköta sådana här incidenter!! Otroligt oproffsigt och inhumant! Se till att vi invånare i Västra Götaland får ett annat, proffsigare, effektivare och mänskligare företag som sköter kollektivtrafiken! Ett företag som gång på gång missköter sig så grovt som Västtrafik har sedan länge förverkat rätten till att bedriva denna verksamhet!

Anonym sa...

Det verkar som gamla Stasi har vaknat till liv och flyttat till Göteborg. Det är ju fruktansvärt att man kan bli utsatt för något sådant som på filmen i en demokrati. Förmodligen vågade de gå på henne bara för att hon var kvinna. Hade de gått på mig på det sättet hade jag slagit ned dom allihop. Hade jag kunnat välja skulle jag välja bort att åka med Västtrafik efter den här händelsen. Jag ska nog börja att gå mera. Det tar ju ganska lång tid att åka spårvagn ändå.

Anonym sa...

Vad är det du försöker säga? Att Västtrafik "la en fälla"?, för just henne????

Gessleman sa...

Lagen säger att envarsgripande får ske så länge man kan straffas med fängelse, vilket skulle vara fallet om man befinner sig ombord på en spårvagn eller tunnelbana utan att ha löst en biljett.

– I och med att brottet då begåtts får man gripa och hålla personen gripen. Då ska polisen skyndsamt kallas och utföra sina polisiära uppgifter, säger Jack Ågren, doktorand i straffrätt vid Stockholms universitet.

Ågren vill enbart uttrycka sig generellt då han inte känner till Jeanettes fall, men påpekar att om hon löst en giltig biljett så har något brott inte begåtts.

GLASKLART!

Gessleman sa...

Jag tycker även att kortläsarna på spårvagnar och bussar oftast har ett "bedrägligt beteende" då dessa är många gånger ur funktion eller offline eller bara visar fel uppgifter trots att man har ett giltigt kort.

Vad säger lagen och Västtrafik om detta, om en kontroll vid ett sådant tillfälle skulle ske?

Anonym sa...

Det är är så att man skall betala direkt när man går om enligt resevilkoren från västtrafik och avtalet godkänner du när du stiger på fordonet, och det är således brutit det avtalet när inte biljett löstes direkt. Enkelt simpelt.

Håller med dig om att det är mycket dåligt att kortläsarna fungerar uselt!

Trollbabe sa...

Anonym 21 april 2012 01:33, nej det blir det inte. För du har när kontrollanterna frågat efter giltig biljett inte kunnat visa upp någon. Det enda som sker om du "undanhåller" de din biljett i väntan på att polisen ska dyka upp för att du har som personligt mål att "sätta dit" kontrollanterna är att du stoppar upp trafiken i onödan till dina medresenärers förtret och att du slösar på polisens resurser genom att de får rycka ut i onödan. Det sistnämnda placerar dig dessutom i gråzonen för falsklarm - vilket i sig är straffbart.

Gessleman sa...

Oavsett vad lagen säger gällande bedrägligt beteende, så är ett envarsgripande i detta fallet helt käpprätt åt helvete.

Bara misstanke är inte tillräckligt för att man ska få utföra ett envarsgripande, utan den starkare misstankegraden "Skäligen misstänkt" krävs.

I ett fall som detta är inte personen "skäligt misstänkt", utan enbart "misstänkt".

Och det är inte grunder nog att gripa någon, inte ens polisen får lov att göra det utan en åklagares beslut.

När Jeanette dessutom hade stämplat biljetten och satt sig INNAN kontrollanterna klev ombord som FLERA VITTNEN intygar och styrker därmed detta felaktiga handlande av kontrollanterna.

Det kontrollanterna, faktiskt gör sig skyldiga till är ofredande, ringa misshandel och eventuellt olaga frihetsberövande.