Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

onsdag 12 januari 2011

Maten som försvann


Statistmaten på Värmdö

Att tåg försvinner är ju helt beklagligt i detta sammanhang. Och att god mat försvinner ner i magen som är en helt naturlig process. Men det som jag och många andra upplevde tidigare var ju av en mycket värre karraktär av händelseförloppet som skedde. Jag har varit statist i många år och vet att jobbet kräver mycket väntan. Men att det funnits ordentlig mat och dryck på plats har alltid varit en självklarhet för de flesta produktionsbolag att tillgodose oss statister med. Även om inte en lön betalas ut ibland beroende på produktionbolagets ekonomiska budget, så har där alltid funnits mat och dryck att få.

Ända tills jag skulle upp till Värmdö för att medverka i Roxettes nya musikvideo till låten "she got nothing on (but the radio)" Dagen började med att jag skulle få upphämtning från en busshållplats som jag åkt kommunalt till men fick vänta dryga 45 min i 15 minusgrader på bilen skulle komma för att ta oss till inspelningsplatsen.

Väl på plats fick vi tränga in oss 10-talet människor i ett litet uthus vid en sjö med en bastu som enda värmekälla inne i huset med en rumsyta pa ca 15 kvadratmeter. Mitt i rummet stod ett pingisbord och på ena långsidan stod ett litet matbord med typ kaffe i pumptermos, bröd,pålägg, och mineralvatten. Längre in fanns ett mindre rum på endast några kvadratmeter med en liten träbänk som rymde typ 4 -5 sittplatser

Och både pingisbordet och golvet runt omkring blev snabbt överfullt av ytterkläder skor och andra väskor och ombyteskläder som folk kom med. Efter ett tag när vi varit där kom den första gruppen statister ner till huset av totalt 3 olika grupper (morgon, middag och kvällsstatister) från inspelningshuset och gjorde det ännu mera trångt och man kunde endast stå och vänta på besked från crewet då de kom ner från huvudbyggnaden och skulle säga till oss när det var dags att börja. Droppen var nådd när statistgrupp 3 kom till huset vid sen eftermiddag och vi var då cirka nästan 30 talet sammanlagda i det lilla huset då varje grupp statister var mellan 10- 15 st.

Till detta skall nämnas att vår huvudsakliga uppgift var att parta och dansa och det kräver ju en del energi och vila. Många omtagningar och flera timmars dansade tog ju ut sin rätt både i mage och ben. Men icke ens riktig mat kunde det bjudas på och inspelningscrewet kunde sitta bekvämt och äta riktig caterad mat i huvudbyggnaden medan vi statister fick trängas på ett minimalt utrymme stående och hade knappt tillgång till ens kaffe och mackor.

För det det lilla matbordets innehåll tog snabbt slut och man kan ju undra hur de hade planerat detta för oss stackars statister som fick nu uthärda dessa omänskliga förhållanden. Till och med Roxette skulle reagerat hur deras coola video blev till egentligen och under vilka omständigheter vi statister fick jobba. För utan oss skulle ingen video bli av.

Det stod tydligt i statistannonsen att det skulle bjudas på MAT och inte lätt bukfylla såsom kaffe,bröd m.m sa varfor vi då inte fick ordentlig mat när vi var lovade det?
Och de tryckte dessutom in oss som packade sardiner i detta trånga skjulliknande hus där vi knappast alla fick plats. Nej jag ångrar inte att jag tog upp detta i media. Men beklagar att det blev vinklat att Roxette hade något med saken att göra vilket de givetvis och naturligtvis inte hade. Om allt detta kan man läsa här http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article8377378.ab


Skitkul och dansa och bra musik och trevliga Statister var där iaf
Några som tyckte likadant ang maten kan ni läsa här http://lifeaseco.blogg.se/2010/december/inspelning.html
26 kommentarer:

Caroline sa...

För jävligt helt enkelt. Att uttnyttja arbetskraft på detta vis av detta bolag. Ni borde naturligtvis fått riktigt käk. Hoppas de blir svartlistade av Roxette

Peter sa...

Detta giriga produktionsbolag tog vara på Roxettes namn i annonseringen av statister och räknade naturligtvis med att de flesta ville jobba gratis,varför inte tjäna lite mer tänkte de säkert och drog in på maten..

Veronica sa...

Stå på dig Micke! Strongt att någon står upp och slåss mot orättvisorna i denna tuffa bransch

Claes sa...

Sinnessjukt fel av detta produktionsbolag att bära sig åt. Att nu Roxette inte går ut och ursäktar är ju väldigt synd i detta läge, Kan ju knappast heller gynna dem PR-mässigt om ett bolag beter sig som svin mot alla dessa statister som gjort halva videon möjlig om de samtidigt håller tyst.Status Quo typ.

Gessleman sa...

Citat från Aftonbladet:

"Rebecca Jerndahl Tepavac beklagar det inträffade.Jag skulle vilja ringa de här människorna och be om ursäkt för det är inte meningen att de ska känna så här."

Det har gått nästan en vecka nu och hon har varken svarat på mina eller andras mail eller ringt upp. Säger väl en hel del om denna falska person.

Birgitta sa...

De ansvariga visar mer och mer sitt dåliga omdömme och sitt rätta jag genom att tiga med sin tystnad för dessa statister som har ställt upp för Roxette med sin medverkan. Tycker det är både fult,fräckt o skamligt och de borde skämmas!

Torsten sa...

Ruskigt oproffesionellt skött av detta bolag som knappast haft sin avsikt att låta statisterna få ordentlig mat. Detta var säkert planerat från början i deras budget för att de skulle tjäna så mycket som möjligt på produktionen.

Oavsett var det har kostat att göra videon så var denna behandling åt helvete fel.

Patric sa...

Så illa fungerar tyvvär statistbranschen om man inte har något skrivet avtal med bolaget, som då drar nytta av dessa stora namn i sammanhanget.

Naturligvis ska maten i detta fall vara en självklarhet när dessa statister haft ett fysiskt krävande jobb och därmed även ges möjlighet med sittplats för att vila.

Detta är ett tydligt exempel på hur
vissa aktörer på marknaden gör allt för att tjäna pengar på sin produktion och visar samtidigt
en skrämmmande nonschalant inställning mot dessa statister.

Bra att sånt här kommer upp i ljuset och ger en bättre bild för allmänheten hur det fungerar i branschen.

Tycker samtidigt att det var rätt av Michael som ställde upp och gick ut med detta.Många skulle annars inte veta hur det gick till bakom denna musikvideo t.ex.

Karin sa...

Roxettes manager vill bara beklaga detta i media och jag tror att medlemmarna själva tycker det är hemskt pinsamt för dem att detta inträffat innan videon släpps och att det togs upp i media.

Kanske någon påpasslig reporter i framtiden ställer dem frågan om vad de tyckte om denna händelse som vore väldigt intressant att veta.

Kajsa sa...

Producenten Rebecca Jerndahl Tepavac får troligtvis inga mer uppdrag att hämta från mer kända artister.I det stora hela så har detta en väldigt negativ vekan på produktionsbolags branschen i sig självt som i detta fall har visat på en väldig dålig inställning och ansvarstagande från deras sida.

Michael Garderud och de andra berörda statisterna tycker jag ska ha en stor eloge för att de vågade stå upp för sin sak i detta,som samtidigt måste kännas tufft för Michael själv att i media gå ut med namn och bild.

Gessleman sa...

Tack Veronica,Kajsa m.fl.Jovisst känns det ruttet och dåligt men samtidigt kan jag inte sitta hemma och bita ihop och hålla käft.

Valde att gå ut med detta då jag och många fler långt innan försökt få en förklaring av bolaget,men bara tystnad och nonschalans. Och även nu en vecka senare så har jag inte hört ett smack från Rebecca Jerndahl Tepavac.

Mot mig personligen så vet jag inte hur de berörda tänker om de nu i efterhand redigerar bort mig från videon som isåfall kostar dem ännu mera stålar. Eller om videon inte ges ut överhuvutaget.

Nej jag vet sannerligen inte hur detta slutar och jag hoppas och det är min förhoppning att någonstans kommer det en bli en rättvis mening med detta som hänt,utan att jag maste låta religös på nåt vis.

Mvh, Micke

Felix sa...

Synd att Roxettes namn blev så vinklat att det skulle vara deras fel i rubrikerna men i sakframställningen framgår ju tydligt att maten och boendet var det viktigaste.

Kanske bättre om de formulerat "blev blåsta av ett produktionsbolag till Roxette" Att Roxettes namn inte skulle tas upp överhuvutaget var ju ganska oundvikligt i detta sammanhang av media.

Josefine sa...

Man blir ordenligt arg när man läser sånt här i media. Fruktansvärt illa skött, är bara förnamnet på denna historia.

Rebecca Jerndahl Tepavac verkar vara en falsk känslokall bitch av hennes uteblivna ursäkter till de drabbade.

Undrar om Roxette i längden kan vara tysta om detta. Deras video kommer ändå att få dålig publicitet och en besk eftersmak när den släpps och kommer säkert att locka till nyfikna frågor av media vid intervjuer med Roxette.

Bra av Michael att han vågade gå ut med detta o hoppas han och flera får upprättelse!

Glenn sa...

Kanonbra av Garderud att klaga på deras utnyttjande av statister, som borde fått upprättelse för länge sen. Har inte mycket till övers för dessa gnidna vinstkalkylerande bolag som snålar in på varje krona för att själv sen leva gott.

Anonym sa...

Jag har tidigare jobbat med Rebecca Jerndahl Tepavac (b.la. som elektriker på musikvideo) och måste säga att mer oprofessionell och otrevlig människa får man leta efter.
Det är långt ifrån första gången hon beter sig på detta sätt

Fredrik sa...

Tyvärr är det faktiskt ofta så att skivbolagen i förlängningen är medskyldiga. Dom har pressat priserna så pass extremt att det är svårt att få en video att inte gå med förlust. Detta lämnar fältet öppet för oseriösa aktörer såsom Rebecca Jerndahl och hennes bolag som ser en möjlighet att få en fin showreel på bekostnaden av filmarbetare och statister.

Christer sa...

Denna Rebecca Jerndahl Tepavac borde kickas hårt och långt bort från denna bransch som möjligt, är min inställning efter jag läst om detta.Fy fan vilken falsk jävel!

Jessica sa...

Jag tycker att Roxette bör träda fram som bra ambassadörer för Sveriges popkultur och säga vad de tycker om denna behandling Michael och de andra statisterna fick.

Kan ju inte vara kul om de får en sån här historia över sig när de ska ut och göra en världsturne.De bör inte ge ett ruttet lingon till tacksamhet till den där Rebecca iallafall

Linea sa...

Billig arbetskraft kan man alltid hitta gratis tänkte Rebecca Jerndahl Tepavac och snåla in på maten till statisterna.. Det skulle hon ALDRIG gjort!
I efterhand så är Rebecca nog en feg stackare som varken vågar säga bu eller bä.

Caroline sa...

Nej så här får det inte gå till! Vilken budget produktionsbolaget än må ha fått att röra sig med så gäller det att prioritera rättvist när man drar dit mycket folk att alla får utrymme och ordentlig mat i sig.

Det är Rebecca Jerndahl Tepavac skyldighet och ansvar som producent att ta hand om den biten som hon har misslyckats totalt med i detta sammanhang.

Anonym sa...

Varför skriver du dina egna kommentarer...?

Gessleman sa...

Eh,anonym..seriöst! Är du en av dem i produktionsbolaget eller?

Redneck sa...

Videon var det värsta hafsjobb jag sett t.o.m Roxettes fans tyckte den var bad.

Holger sa...

Har själv varit på olika statistjobb och tyvvär har jag aldrig råkat så illa ut som ni.Man bör ju ta upp sånt här och diskutera det på ett objektivt plan.

Dock håller jag med att en dialog borde finnas och ges från produktionsbolagets sida redan i ett tidigt stadium. Men att de nu inte givit er en respons så här långt i efterhand pekar ju på ett mycket dåligt empatiskt tänkande.

Sådanda individer och bolag tenderar sina egna misslyckaden ofta med en kall känslokyla för att skydda både sig själv och sina egna intressen.Kanske ni bör finna andra vägar att föra fram era synpunkter?

Ica Stig sa...

Vilken Gourmemiddag ni fick helt gratis. Grattis!

Gessleman sa...

Det är väl för sjutton kutym att ge oss statister någon form av omkostnad, om så ett mål mat, för våra tjänster under en hel dag. Det är ett jobb, om än frivilligt.

Men utan våra frivilliga jobbare så skulle många tjänster i detta land braka käpprätt åt skogen.Det här är bara dumsnålt och drygt av produktionsbolaget oavsett vem som bestämmer.

Och snälla ni som klagar på oss. sluta upp att rättfärdiga saken med att det var ett frivilligt jobb (och att de medverkande är mediekåta) i så fall är alla artister mediekåta oavsett rang. Ni är så avundsjuka att det dånar om det och kan inte unna er ett uns empati för andra!