Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

måndag 14 mars 2011

Gratisåkare och Kontrollanter


Mer av detta på bussen?

Ok visst är det smidigare med påstigning vid de bakre dörrarna till en viss del om det inte allt för oftast händer att man krockar eller får vänta på alla som ska AV först vid de stora hållplatserna och vid rusningstrafik. Och då blir det ju en viss väntetid ändå.

Sen gynnar ju detta även många gratisåkare och hur har Västtrafik tänkt hantera detta problem då Hugo Lepik? Kanske med en stort gäng kontrollanter som väller in i bussen oftare och stoppar upp avgångstiden ännu mer och fyller även bussen full. Vore intressant att höra hur Västtrafik tänkt där.


http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.572258-nu-far-man-ga-pa-i-vilken-dorr-man-vill

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nu har det ju varit så att gratisåkare har använt både bakdörrar åå framdörr för att stiga på i alla år. Jag har bara sett förare fråga om färdbevis EN gång senaste 5 åren som jag åkt buss.

Kontrollanter finns det inte så många av heller kan ju tilläggas...
På samma 5 år har jag bara sett kontrollanter två gånger.

Om jag skulle varit gratisåkare så skulle jag alltså betalat 2,400 kr för en 5 års biljett... Bra mycket billigare än att köpa månadskort i 5 år.

Bompa sa...

Hur tänker du själv? Det är väl ganska självklart att folk ska gå av innan folk går på. Eller? Och en till kommentar...om alla hade förstånd att göra rätt för sig hade man inte behövt kontrollanter.

Gessleman sa...

Jag menar att det hänt när jag själv gått AV att många inte släpper fram de avstigande först och då kan det bli knökigt trångt vid dörrarna.

Jag har i nuläget tagit helt avstånd att åka Veolias bussar av vissa självklara anledningar men hoppas dock på ett smidigt flyt i busstrafiken då Veolias inblandning är avskaffad