Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

fredag 9 november 2012

Detta är gärningsmannen24-årige Theo Göthberg, har anhållits misstänkt för kidnappningen av nioåriga Anna från Örgryte. 
Theo är bosatt i Frölunda men uppväxt i Örgryte. 

I går klockan 07:45 lämnade nioåriga Anna från familjens bostad i stadsdelen Örgryte i Göteborg. Hon skulle som vanligt gå till skolan, men kom aldrig fram.
Annas pappa ringde polisen strax före klockan 16 då hon inte kommit hem från skolan. Därefter inleddes ett omfattande eftersöknings arbete. Både polis och frivilliga från bland annat organisationen Missing People deltog i letandet, men även grannar och folk från orienteringsklubbar.
På fredagsmorgonen påträffades Anna utomhus i stadsdelen Skår tillsammans med 24-årige Theo Göthberg,
Efter förhör beslutade kammaråklagare Per-Erik Rinsell vid 09.30-tiden på fredagsförmiddagen att anhålla Theo Göthberg misstänks för människorov (målnummer B 14352-12). Det är oklart hur han ställer sig till misstankarna.
Theo Göthberg har fått Claes Östlund tillförordnad som offentlig försvarare.
En vän ger sin bild av 24-åringen: En naiv, godtrogen och barnslig kille. Jag har mycket svårt att se att han skulle kunna betecknas som farlig, säger vännen till GP.

Jag har väldigt svårt att tro att man inte skulle betecknas som farlig om man rövar bort eller kidnappar en liten flicka och sedan försöker sticka iväg med henne

Om det slog slint i dennes hjärna p.g.a eventuella droger,sexuella fantasier, psyk-bryt eller av att Theo äunderutvecklad i sinnet, fåpolis och psykundersökning utvisa.

Jag tycker att pedofiler och de som skadar baröverhuvudtaget med människorov etc ska allmänheten få veta vilka dessa är oavsett ursprung eller hudfärg. Att denne var av asiatiskt ursprung betyder absolut inte att alla asiater är sådana människor som är viktigt att påpeka i sammanhanget. 

Även att ett barn kan vara borta i åtta timmar utan att någon på Skårsskolan reagerade är ju helt sjukt.

Uppdaterat: Den anhållne 24-åringe Theo Göthberg har nu erkänt att han fört bort Anna och haft kontroll över henne.Han kan inte förklara varför, utan bara att det blev så. 

Det verkar ha varit en impulshandling, säger Claes Östlund som äGöthbergs försvarare. Han är efter beslut av åklagare Per-Erik Rinsell fortsatt anhållen. 

Utredningen fortsätter under helgen med vidare förhör och åklagaren kommer ta ställning till häktning under söndagen. Brottsrubriceringen människorov kvarstår.


5 kommentarer:

Anonym sa...

Att följa tidningars ord och visa är en sak! Jag känner Theo och tror inte på att han ska kunna ha gjort detta! I mina ögon så av allt jag har läst från olika tidningar är det inte heller säkert att det är han som är gärningsmannen. Han är misstänkt! Att lägga ut detta på din blogg kan kosta dig mycket!

Gessleman sa...

Men hallå! Du känner inte tydligen Theo tillräckligt bra, då han i förhör med polisen erkänt att det är han som gjort det. Inse fakta kära anonym.

Anonym sa...

Hur vet du att han har erkänt? Och att det inte bara e tidningarna som hittar på? Man ska inte tro på allt som skrivs! Det bör du som bloggare veta allt om!

Gessleman sa...

Tror knappast att tidningarna går ut med falska uppgifter i media att polisen fått ett erkännande av denne.
Lika lite som om det skulle föreligga att polisens presstalesman talar osanning.

Gessleman sa...

En gangster känns fel att påstå, också ganska uteslutet att denne skulle ligga sent i sin pubertala utveckling. Killen har ju en klar och tydlig pedofilisk drift med sin fixerade tanke att "ta henne" och kidnappar därför denna 9-åriga tjej, håller henne inspärrad i sina föräldrars källare. Är så pass slug av sig att han går ut och låtsas leta efter henne. Han upptäcker allt folk och går då tillbaka hem och sätter på henne hans egna kläder och går ut igen.

När han sen blir upptäckt, försöker han att desperat ljuga en sista gång att det är en pojke han kommer och bär på.Fast det är klart, han kanske bara var lite efter i sin pubertala utveckling? Nej, flickan kan vara glad att hon lever. Bevisligen så kan killen absolut planera och manipulera.

Och var fanns killens föräldrar? Kanske skulle de komma hem på morgonen och han var tvungen att flytta henne,därav paniken.Vart skulle han med flickan när man upptäckte dem? Till polisen eller hem till flickans föräldrar? Knappast troligt. Han kan ha hotat med det ena och det andra om flickan skulle berätta något om han skulle åka fast.Barnpsykologer måste undersöka detta djupare om det ligger något dolt efter detta hemska trauma.