Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

torsdag 15 mars 2012

Bacill Baugetter - Nej tack!


ICA-Conny med sina baugetter

Jag tycker självklart att dessa bör ligga skyddade för fräschhetens skull. Stoppa dem i en påse och förslut direkt. Jag klämmer alltid på brödet för att kolla om det är färskt och man hinner ju ta i en del annat mellan man tvättade händerna senast tills man klämde på brödet, och det lär man inte vara ensam om att göra.

Jag har aldrig förstått varför bröd mm skall köpas i lösvikt så som det görs i dag. Jag vill ha mitt bröd paketerat. Hygieniskt och bra. Jag har i många år funderat på varför de ligger framme öppet. Damm finns överallt men det är väl det minsta problemet, jag reagerar mer när folk kladdar runt med fingrarna som är kända för att ha en hel del bakterier.

Det händer ju att folk hostar och nyser rätt ut över brödet. Mycket fräscht!! Samtidigt måste väl folk förstå att det är äckligt kan jag tycka och då är det ju upp till var och en om man vill svälja andras bakterier, virus och saliv.

Vad är problemet med att ha brödet i glasskåp eller liknande? Folk hostar, människor kladdar på brödet som sedan jag ska stoppa i munnen. Nej usch! Grönsaker kan jag skölja av när jag kommer hem, men detta kan jag knappast göra med bröd så jag tycker det är bra att kommunen säger ifrån.

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.888612-brak-om-baguetter

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det finns bara en enda sak som är farligare för mäniskan än bakterier, och det är avsaknaden av bakterier, plus självklart avsaknaden av insikt.

Gessleman sa...

Jo det ligger till så här käre anonym..

Det finns både bra och dåliga bakterier,och mer eller mindre känsliga människor för dessa.

Och i detta fall så resonerar man att hygienstandarden är en viktig faktor för utsatta "nakna varor"

Innehar tillräcklig mycket med insikt för att förstå riskerna och resonemanget med detta och vad man lämpligen bör vidta för åtgärder.

Anonym sa...

Det är riktigt, bra bakterier och dåliga, ju mer kliniskt vi lever ju mer av de bra blir "dåliga" mer överkänslighet, mer allergier får vi, det är bara att titta på vilka som har mest alleriger, de som bor inplastade i städer eller bond pôjkar? vad tror du?

Jag tror du fått värre saker i din mun är baciller från franskt bak.

Gessleman sa...

Den enda "känslighet" jag har är elöverkänslighet som jag ej stoppat i min mun.

Har inte bacillskräck i någon större utsträckning än att jag tvättar händerna efter toabesök och före maten.

Sen vet jag inte vad bönderna har för sorts allergier men tror inte det beror på någon resistent koppling mellan gris o koskit direkt så att de tål mer baciller än oss stadsbor.

Tror mer att det är genetiskt kopplat i arvsmassan vilka som utvecklar en mer eller mindre känslighet mot bakterier m.m