Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

torsdag 26 september 2019

Jenny Laszlo - Förintelseförnekare


SD-politikern Jenny Laszlo sitter i utbildningsnämnden i Vallentuna. På Facebook hävdar hon att skolan ger en skev bild av vad som skedde under andra världskriget. Själv hänvisar hon till propaganda från förintelseförnekare.
I Vallentuna kommunfullmäktige sitter sedan valet förra året Jenny Laszlo som ledamot för Sverigedemokraterna. Hon har även uppdrag som ledamot i utbildningsnämnden och som ersättare i fritidsnämnden samt är invald som suppleant i den lokala partistyrelsen.
Den 13 februari i år, på årsdagen för de allierades bombningar av den tyska staden Dresden 1945, lägger Jenny Laszlo ut en bild på sin Facebooksida. Till bilden av två människoskelett står texten: ”Hur cirka 500 000 tyskar ’demokratiskt’ utrotades under en natt”. 
Även om det finns stora variationer är den mest etablerade siffran över antalet omkomna efter bombningarna i Dresden runt 25 000.
Bilden kommer ursprungligen från den antisemitiska och förintelseförnekande aktören Historical Revisionism, som är aktiv på sociala medier.
Jag har lite svårt att se att det skulle finnas någonting att diskutera. Jag har bara lagt ut fakta som redan existerar överallt, säger Jenny Laszlo.
Under inlägget uppstår det en diskussion där Jenny Laszlo skriver att: ”Våra historieböcker är extremt svartvita. Vi anses för dumma för att klara av sanningar”.
När en person i kommentarsfältet anser att hon förskönar Nazistysklands roll blir hennes svar: ”Vi vet utan undantag precis allt av vad du påstår, vi har ju också gått i skolan, läst Aftonbladet och sett Hollywoodfilm. Det är skitlätt rent ut sagt att svälja information man matas med”.
Hon menar att personen endast ser till vinnarnas historieskrivning och vi alla har ett val om vi ska tro på ”den svartvita bild som vi matas med från barnsben”. Enligt Jenny Laszlo måste man ta reda på fakta.
Laszlo menar att det till exempel krävs mycket kunskap för att förstå att ”det verkliga skälet till vår extrema invandring samt hur svensken kunnat bli så dum att den godtar allt den utsätts för”.
Jenny Laszlo menar i kommentarerna att hon endast tillför ”nyans” till vad som skedde under andra världskriget: ”Ingen säger att någon behöver bli nazist eller förintelseförnekare, men varför envetet välja en enda nyans av verkligheten”, skriver hon och fortsätter i en ytterligare en kommentar:
Och nej, jag höjer inte Hitler, jag tillför nyans. Han älskade djur, ville rädda sina landsmän som systematiskt avrättades på ockuperad mark.

När människan dessutom har en bebis med en revolver i handen som sin FB-omslagsbild, så har man inte många friska synapser kvar.


Inga kommentarer: