Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

tisdag 6 augusti 2019

Göteborgsposten mörkar bluffreklam med kändisar på deras förstasida på webben













Hittade en fejkad nyhets-annons med Filip Hammar på Göteborgspostens 1:a sida igår. En bluffannons som lurar läsaren att klicka på "nyheten" och hamnar sedan på en Bitcoinförsäljning där man påstår att den nämnda personen (eller andra) har tjänat pengar på denna kryptovaluta.

Detta är naturligtvis inte sant och den som köper dessa får varken någon kryptovaluta eller några pengar utan blir blåsta på flera tusen eller det belopp man bestämmer sig för att investera i.

Sådant här har förekommit flitigt på Facebook i massor och nu har det även dykt upp på mediernas egna sidor och man undrar vilket ansvar de själva tar? Inget alls mer än att säga att man "jobbar på det"
Som jag fick besked från Göteborgspostens nyhetschef igår.


Jag hade då tidigare mailat dem och sagt att jag anmält detta till PO och till Filip Hammar själv att denna bluff-reklam förekommer på deras egna 1:a sida på webben.

Inget vidtogs dock från Göteborgspostens håll att informera eller varna läsarna att sådan här bluffreklam förekommer på deras egen sida, vilket jag tycker är anmärkningsvärt oavsett hur länge reklamen ligger där. För det räcker väl om en stackare klickar på detta och blir lurad.

Nu har jag därför även gjort en tilläggs-anmälan till PO (och även informerat Filip Hammar) för ett mörkande o ren ignorans från Göteborgspostens håll genom att ej informera och varna sina läsare att sådana här "nyheter" med bluff-reklam förekommer på deras egen webbsida. (Trots deras vetskap)

För medierna själva måste ta sitt ansvar när sånt här skit hamnar bakom deras egen dörr, eller hur?

Se även ett filmklipp på Youtube : HÄR

Inga kommentarer: