Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

söndag 6 november 2011

Fortsättningen om den överkörda kattungen


De flesta minns väl även den hemska och tragiska historien om den lilla kattungen som blev överkörd av en spårvagn strax efteråt. http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.733370-korde-over-kattunge Jag har fått ett mail från Göteborgs Spårvägar och jag citerar detta :

"Händelsen har utretts av ansvarig arbetsledare som också har talat med föraren. Sunt förnuft måste alltid gälla i situationer som uppstår i kollektivtrafiken. Föraren handlade, utifrån bästa förmåga med intentionen att göra rätt men ändå blev det fel och med en så tragisk utgång. När föraren uppmärksammades på att katten befann sig mellan spåren under vagnen och man inte lyckades locka fram katten funderade han på olika alternativ för att lösa händelsen.

Då katten var rädd och inte vågade komma fram var förarens tanke att sakta rulla ut från stationen, med förhoppningen om att katten skulle ligga kvar. (Säkerhetsföreskrifterna i och runt en spårvagn är många och strikta, inte minst med tanke på den mängden el som passerar, därför kan t ex inte föraren ta sig in under vagnen.) När föraren körde vidare kontrollerade han hela tiden i backspegeln men upptäckte inte katten varför han körde vidare.

Nästa gång han passerade hållplatsen tittade han lite extra efter katten igen men såg den inte och drog den slutsatsen att katten klarat sig.Föraren blev oerhört bestört och ledsen, då han i efterhand fick klart för sig att han kört över katten.

I de bästa av världar skulle givetvis Göteborgs Spårvägars trafikledning ha tillkallats, vilket är koncernens rutin då man känner sig osäker på något i trafiken. Så skedde inte den här gången, vilket vi beklagar djupt. Vi Göteborgs Spårvägar och föraren beklagar verkligen händelsen som fick ett så tragiskt slut."


Mvh Eva-Stina Mestre, Kundsamordnare, Göteborgs Spårvägar ABMin kommentar :

Tycker det är lite motsägelsefullt att föraren inte nu uppmärksammade att kattungen rullade ut då vagnen lämnade stationen om denna nu hade stenkoll i backspegeln eller hur? Pernilla sambo såg ju tydligt hur kattungen rullade ut då vagnen lämnade stationen. Och bra syn är ju A och O för en spårvagnsförare. Katten skulle sannorlikt blivigt överkörd eller klämd hur sakta än föraren skulle ha kört och dessutom så uppfattades föraren som stressad av paret. Nej, detta luktar starkt en förskönad efterkonstruktion av händelsen av Göteborgs spårvägar.

Citat från GP's artikel tidigare:

"När spårvagnen körde, vände sig Pernilla om och höll för öronen. Men hennes sambo Tommy stod kvar och såg hur den livlösa kattkroppen rullade ut under vagnen som lämnade hållplatsen."

Du är inte glömd av mig..


http://www.gp.se/nyheter/bohuslan/1.766728-fran-kylan-till-stugvarmen

4 kommentarer:

dl sa...

Inte heller jag har glömt historien om den lilla kattungen vid Svingeln. Först obegripligt nog dumpad från en taxi på en synnerligen hårdtrafikerad plats. Därefter överkörd av en ivägrullande spårvagn vars förare tydligen inte hade tid att vänta några minuter. Tragiskt.

Anonym sa...

O hur kan man tro att den skall klara sig bara för att man kör långsamt? Blir den överkörd så blir den ju det oavsett hur fort/långsamt man kör. Att inte ta sig den lilla extra tiden att rädda ett liv är under all kritik.

Anonym sa...

Det Gbg.Spårvägar och föraren gör är en förskönande efterkonstruktion, föraren visste om att kattungen befann sig under Spårvagnen men han valde ändå att köra över den(det säger sig själv vad konsekvensen av detta blir)trots att kvinnan utanför bad honom att avvakta under tiden hon ville försöka locka fram den(skulle antagligen inte ta särskilt lång tid)Jävla skitförare för honom och taxichauffören var den lilla kattens liv inte värt ett piss! Och angående den andra lilla kattungen som räddades så tror jag inte situationen skulle utvecklas som den gjordes om det inte vore en massa postiv P.R.inblandad, nu hoppas jag Gbg.Spårvägarmed dess robotmässiga förare tar emot en massa negativ P.R"

Anonym sa...

Tragisk historia, javisst. Men vad jag förstår blev döden ögonblicklig, alltså inget extra lidande för katten. Det enda man kan påverka är hur man själv kommer att handla i en liknande situation. Att anklaga och hata en person som tog "detta beslut" gagnar ingen. (Den verkliga "boven" är ju den person som släppte ut honom ur taxin.)