Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

onsdag 3 oktober 2012

Blev kränkt av Sebastian Jansson på GP
Det är tydligen en väldigt stor skillnad på journalister och journalister på GP har jag upptäckt. Till den senare skaran av mindre bra journalister tillhör Sebastian Jansson som sommarvikarerade på GP. Av Janssons flitiga twittrande där kunde man läsa att denne och GP valde bort tidigare tips från mig p.g.a alla googleträffar. Hur man kan slänga ut sig ett sådant påstående som jag tror många på GP knappast håller med om att det är deras sätt att jobba. Jag hade telefonkontakt med flera andra personer på GP och dessa hävdade bestämt att det var rent bullshit och skitsnack och att det var definitivt inte deras sätt att göra bedömningar på och undrade samtidigt vem denna människa var som hade gjort detta idiotiska uttalande på twitter. 

Bakgrunden till denna historia var följande :

Jag hade efter en artikel i media kring en polisanmälan mot mannen som gjorde de s.k "horkarlsmynten" blivigt utnämnd av bloggaren Kawa Zolfagary lite ironiskt som "mannen som kränktes för mycket Detta kan jag bjuda på och ser humorn i det hela av den s.k "lista" av alla artiklar jag figurerat i under en 10 års-period som denne publicerat på   http://www.dodsmaskinen.se/mannen-som-kranktes-for-mycket

Det jag däremot reagerar starkt på är vad journalisten Sebastian Jansson twittrade om den 6/9 2012 att "det valdes bort tips från mig p.g.a alla googleträffar" (se bifogade bilder) Där känner jag mig däremot "kränkt" av Janssons påstående ang detta och tycker man inte uttrycker sig i dessa ordalag, som om detta skulle vara en slags "prioritering" av GP's nyheter/tips, om en person skulle ha figurerat mycket i dessa "googleträffar" eller inte.

Dessutom twittras det att Jansson och GP även skulle ha reagerat på hur jag skulle ha "poserat på bild" (förmodligen menar man dessa bilder som senare blev publicerade i Aftonbladet och Expressen samt i GT) 

Denne journalist (som han kallar sig för) uttrycker sig klart och tydligt att det skulle föreligga sig så att GP gör sin bedömning på dessa grunder som nämns i twitterinlägget. Jag hade väl ett mindre helvete nog att försvara och förklara mig i media ang denna lista som figurerade och dessa "twitter" från Janssons sida gjorde situationeinte direkt tacksammare för mig med sitt uttalande om GP's sätt att jobba. Snarare så spädde Jansson medvetet på degalla-storm av twitterinlägg som vällde över mig vid detta tillfälle. Kändes som han ville ful-fiska twitterföljare med detta uttalande och ge sig själv en bättre status. ( i GP's namn)

P.s "Ehsan Fadakar" som b.la fick detta är chefredaktör på nyheter 24.
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1083711--man-kanner-sig-krankt-

12 kommentarer:

Anonym sa...

Kåt frilansare med dålig twitterkänsla

Anonym sa...

Pinsamt gp !

Bosse sa...

Tycker synd om Garderud som är en hjälpsam människa och en vaksam individ då det händer. Tidningarna borde vara tacksamma att det finns sådana personer som vill och vågar säga till i olika sammanhang.

Anonym sa...

Pinsamt måste jag säga, och en otroligt dålig självbild, och respektlöst, samt okänsligt.

Sebastian Jansson sa...

Hej!

Jag ber om ursäkt för mina två tweets. De var ogenomtänkta och speglar inte heller hur nyhetsvärdering går till i verkligheten.

Precis som Bosse skriver så är vi journalister tacksamma över återkommande tipsare som har ögonen öppna.

Återigen - jag ber uppriktigt om ursäkt.

Sebastian

Peter.S sa...

Dags att vara ångerfull nu herr Jansson?

Christer sa...

Har uppmärksammat att endast bekräftade följare har tillgång till dennes tweets. Skitsnack bakom stängda dörrar?

Gessleman sa...

Kan tillägga att dennes samtliga tweets var öppna,sedan raderades dessa 2. Kort därefter blev det stängt. Tyvärr så får Jansson skylla sig själv i efterhand om jag går vidare med detta.

Som jag sade så mådde jag mer dåligt att få detta kastat i ansiktet än en ironisk lista.

Om Jansson seriöst menar det han säger så är han välkommen att höra av sig per mail och säga detta.

Anonym sa...

Vissa journalister tror att de har fri diplomatstatus att uttrycka sig.
något som Zolfagary borde ta upp

Journalisten som twittrade för mycket!

Torbjörn sa...

Förstår verkligen Garderuds djupa besvikelse. Ett respektlöst uttalande som var mycket medvetet skrivet av GPs journalist.Om jag vore Garderud så skulle jag inte se imellan fingrarna.

Lars sa...

Vilket praktarsle! Ska man dessutom företräda en tidning med en sådan kommentar så har man verkligen en låg syn på Garderuds hjälpsamhet. Detta smittar samtidigt av sig till GP som bör inte vara alltför glada av Janssons twittrande frispråkighet.

Samuel sa...

Riktigt obehagligt,Garderud är en hygglig prick.Blir lack på Jansson som tveklöst dissar ner killen. Känns som ursäkten mest är desperat nedskriven av Jansson.