Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

fredag 6 januari 2012

Drogdockan i Media Markt ReklamenIngen har väl lyckats undgå att se den "höga" dockfiguren Mark i Media Markt reklamen. Han som kör runt och kraschar trucken, skjuter med streckodsläsaren, bara mumlar och har ryckiga tics samt snörvlar och sniffar och ser allmänt påtänd ut.

Seriöst alltså, vad vill Media Markt ge för signaler med en sådan individ i deras reklamfilmer? Att deras personal går på droger eller vad? En helt sjuk reklamfilm som jag inte liksom fattar budskapet med.

Hade reklamkillarna snortat för många linor och tyckte detta skulle passa? Jag tycker inte det är skoj alls att använda sig av drogade dockor för att göra reklamen lustig. Låga priser och "hög" personal, är det det som är Media Markts syfte med filmen?

Media Markt fick säkert nobben av Robert Gustavsson som tidigare medverkat i deras reklamfilmer och gestaltat andra karaktärer på ett mycket proffsigt och roligt sätt. Robert Gustavsson ansåg nog att spela en flummig knarkare som personal att där gick hans personliga gräns till medverkan.

Media Markt funderade då på denna "roll" för att sedan gömma den bakom en sjuk docka. Skitkul film tycker säkert många ungdomar som vill vara lika påtända som Mark på jobbet.

Mycket flummig reklam av företaget. Samtidigt en totalt misslyckad imitation av Sesame street figurerna som verkar mer levande än denna stenade drogdocka.

Att Media Markt inte är ett seriöst företag kan man se här
http://www.youtube.com/watch?v=I8g4TBGrlmMhttp://www.gp.se/konsument/konsumentratt/1.810176-hemelektronik-toppar

12 kommentarer:

Anonym sa...

hahaha, du e inte lite bitter du! total avsaknad av humor också...

Hans sa...

Håller med Gessleman, Reklamen har ett ganska snevridet budskap. Man uppfattar inte grejen med att det är billigt att handla där. Snarare en märklig vinkling till deras personal

pelle pelikan sa...

"det finns ingen dålig reklam" är ju en gammal paroll. Och här har du precis exponerat varumärket Media Markt på en blogg som läses av många. Så HELT fel är ju inte reklamen. Den höga figuren glömmer vi snabbt bort, men varumärket kommer kännas bekannt.

gammalt reklamknep det där :)

Anonym sa...

Hahah du får köra trucken

Anonym sa...

Måste säga att de är den roligaste och mest gladlynta reklam ja sett på åratal en sån figur förgyller vardagens stress me allt va arbete och åtagande innebär så ja skrattar till varje gång ja se honom i deras reklam stort tack media markt för detta vidsynta sätt att se på humor i kombination me företagets marknadsföring dom ha lyckats bra tycker jag / otto..

Anonym sa...

lol wut? u mad?

What Otto said!

Och ett stort tack Media Markt och DDB för era roliga reklamsnuttar!

Och att du bittra herr gessleman, rellaterar marks bettende till en drogpåverkad person är bara så långsökt.

haters gonna hate

typisk svensson stil....

Anonym sa...

typo...

*relaterar

Gessleman sa...

Sen jag "klagade" har reklamnissarna och MM tagit bort det "snörvliga" sättet och de ryckiga "ticsen" från dockans personlighet. Nu känns Mark ganska ren och drogfri faktiskt.

Gessleman sa...

Nej fan, nu kom ticsen och sniffet tillbaka i senaste reklamfilmen. åh va kul att efterlika en pundare. Ta bort de "dragen" eller har ni börjat snorta linor igen vid reklaminspelningarna?

Annie sa...

Annie: Det snörvliga "ticsen" ser jag som att han är förkyld eller har någon allergi, man tycks ju alltid bli sjuk på semestern! Har inte tänkt på om han snörvlar i de andra klippen men den när han ska på semester gör han det iallafall..
och Drogad? Han kanske är i puberteten ( rösten) och har ADD/ADHD ( sättet), ska man klanka ner på de som har det också? .

Om man nu ska gå på djupet?

Anonym sa...

Och sedan att du på självaste allvar inbillade dig att dom tagit bort hans "tics" sedan du klagat, maken till hybris har sällan skådats. Fast det är klart du skriver en blogg och så många läsare du fick som när du klankar på storföretags reklamsnuttar har du väl aldrig haft, så mycket "uppmärksamhet" stiger troligen åt huvudet.

Lucy sa...

haha okej.. alla har vi våra egna referenser, o du kopplar snörvlande o ryckningar till droger, då vet vi vilka referenser du har på en rosa docka
första gången jag hör någon koppla Mark till droger, o du verkar inte ens skämta