Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

onsdag 15 juni 2011

Använd gummikulor polisen


Gummikulor

Självklart måste polisen försvara sig i vissa situationer. Men hallå! Funkar det inte med gummikulor,vattenkanoner eller tårgas lika bra mot demonstranter? Alla dessa tre alternativ är iallafall mindre farligare än ett skarpladdat vapen. Polisbrutalitet och upplopp från allmänheten är ju inte heller ok. Men vid dessa kravaller så torde ju de ovannämnda alternativen inte orsaka att t.ex Hannes Westberg skottskadades nu så pass svårt.

Polisen bör naturligtvis inte använda dessa mindre farliga vapen mer än nödvändigt självfallet. Men en vattenkanon svalkar ner och stoppar kravaller rejält kan jag påstå. Ännu har ingen drunknat.

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.652968-hannes-westberg-jag-angrar-inget

10 kommentarer:

jonas sa...

sparsam användning av de vapen de har ger såklart mindre nettoskada än att man hade prackat på polisen en uppsjö av halvfarliga vapen som de liberalt kan använda såfort de känner sig minsta lilla trängda

Gessleman sa...

Polisen bör naturligtvis inte använda dessa mindre farliga vapen mer än nödvändigt självfallet. Men en vattenkanon svalkar ner och stoppar kravaller rejält kan jag påstå. Ännu har ingen drunknat.

jonas sa...

näe en vattenkanon är inget man rycker fram ur bakfickan i ett snabbt uppkommet livsfarligt läge, då fungerar 9mm mycket bättre. vattenkanon är för övrigt ett utmärkt sätt att få igång kravaller och vända annars fredliga demonstranter som råkar hamna i skottlinjen till att använda våld. inte konstigt att polisen tagit det självklara valet att avstå från det.

Gessleman sa...

Fredliga normala demonstranter brukar inte använda våld. Jag skulle heller inte börja kasta sten m.m bara för någon sprutade vatten på mig. Men det är ju jag det..

jonas sa...

varför vill du använda vattenkanon på fredliga demonstranter? låter som regimfasoner

Gessleman sa...

Jag vill inte att polisen ska behöva använda något i den mån de kan och bedömmer situationen

Men om det skulle uppstå typ kravaller tycker jag att det är bättre med andra alternativ än att börja skjuta med skarp ammunition.

Men du tycker kanske att paintballkulor är en effektiv lösning för att minimera en eventuell dödlig utgång?

Polisen bör även fokusera på/och iaktta de individer som brukar starta dessa kravaller för att hindra att dessa upplopp sker av dessa kriminella grupperingar som blandar sig med fredliga demonstranter.

jonas sa...

de tillämpar redan andra alternativ än att de "börjar" med att skjuta skarpt mot demonstranter, gessleman. hört talas om dialogpoliser?

mycket resurser läggs sedan jättelänge på att, som du uttrycker det "fokusera på / iakkta" folk som kan starta kravallerna, du behöver minst sagt läsa på lite om polisens metoder, gessleman.

Painballkulor? du verkar nästan sjukligt besatt av att man måste skjuta på folk som tar tillvara på sin lagstadgade rätt att demonstrera.

Gessleman sa...

Kära Jonas,du tror väl inte jag förstår att en dialog ligger på första stadiet av en lösning

Nej självfallet inget skjutande om du läst mina kommentarer noga. Jag säger bara, OM det skulle uppstå en situation och jag som oskyldig åskådare t.ex. skulle stå ivägen av misstag för polisens kulor så skulle jag välja att bli hellre träffad att ett "löst" skott än ett "skarpt" sådant.

Sen kan man diskutera hurvida
val av vapen eller vatten m.m etc skulle vara mer eller mindre effektiv vid olika situationer.
Som kan skilja sig från fall till fall

Men som sagt det är min åsikt och mina tankar och jag respekterar dina. Men jag känner att vi inte kommer särskilt mycket längre i denna diskussion här just nu och jag får tacka dig för dina synpunkter Jonas

jonas sa...

lol, ja om premissen var att jag skulle välja ett vapen som polisen av misstag skulle skjuta mig med skulle jag också välja vattenpistol. Verkligheten ser inte ut så. Polisens vapen fungerar idag alldeles utmärkt för de skjuter inte på oskyldiga.

Gessleman sa...

Nej, polisen skjuter inte på oskyldiga. Men ett skarpt skott kan gå av och skada en oskyldig,en ricochet (kulstuds) kan också träffa ngn oskyldig i en folkmängd

Tycker att vapen generellt överhuvutaget ska användas sparsamt men absolut när det behövs i vissa situationer.

Vid bankrån och extrema hot kan definitivt skarpa vapen användas.

Har inte heller förespråkat ngn vattenpistol-arsenal bland polisernas vapen. Det låter lite som du bagatelliserar riskerna med ett skarpt vapen.

Jag hävdar att man bör kunna se till mindre farliga alternativ som ett komplement till dessa vapen som redan finns. / End of discussion