Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

torsdag 5 juli 2012

Farlig lek med centrifugalkraften - Oansvarigt

Vissa krafter hör hemma på Liseberg..


Leker man med centrifugalkraften med fordon som varken har säkerhetsbälten eller är skapta för dessa påfrestningar, ja då är man väldigt oansvarig för människors säkerhet och inte påläst om fysikens lagar. Och när det är mest barn som åker detta tåg så  borde man varit extra försiktig. Nej den där väckarklockan borde ha ringt för länge sen, Stellan Nyberg. 

Det finns flera viktiga parametrar man måste beräkna noga innan man börjar snurra runt som en karusell  med dessa fordon. Snävheten på cirkeln man ska köra (Svängradien) Hastigheten. Människors placering och vikt i vagnarna (tyngdpunkten) 

Dessutom måste vagnarna vara utrustade med säkerhetsbälten och skyddsburar för detta.(om man nu ska leka runt med tåget) Att detta slarv borde vara straffbart med skadestånd och dryga böter är väl en självklarhet.

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.997131-kraver-skadestand-efter-olyckan

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.994431-barntag-valte-i-slottsskogen

7 kommentarer:

Anonym sa...

Helt oansvarigt och en ofattbar nonchalans för människors säkerhet! Tror de är Liseberg de konkurrerar med?

Anonym sa...

Ni har ju helt tappat greppet och missat poängen. Allt prat om säkerhetsbälten och burar är helt orelevant i sammanhanget, har ni ens sett/åkt tågen ni uttalar er om? Det handlar om ett fordon som maximalt når 30 km/h och har en marschfart på 20-25 maximalt, hur kan man då tycka att säkerhetsbälten ska vara krav då man ofta står upp på bussar som ofta når uppemot 100-120 km/h.

En olycka händer lätt, även Liseberg, som ni nämner, har haft större problem många gånger. Självklart ska man ta ansvar, vilket de verkar ha gjort i efterhand till stor del. Tro inte på allt ni läser, upplev och skaffa er en egen uppfattning istället.

Tack för mig!

Anonym sa...

straff och böter är inte samma sak, tänk om folk kunde lära sig det.

Straff = brottslig gärning
Skadestånd = ersättning för sak- eller personskada eller förmögenhetsskada genom brott.

Gessleman sa...

Olyckor händer,visst.. men detta var endast slarv och ren okunnighet av de fysiska lagarna. That's it. Punkt slut.

Jenny sa...

Att jämföra med bussar är ganska grovt tilltaget som visst, ibland körs både vårdslöst och i dåligt skick. Men jag tror inte förarna utmanar de fysiska lagarna på samma sätt som föraren av barntåget gjorde.

Anonym sa...

Finns det någon i sällskapet som ens har sett olyckan/tåget överhuvudtaget här? Som föregående talare påtalade är en olycka en olycka- det vill säga ingen lycka. Utlösande faktorn i detta fallet var inte endast centrifugalkraften utan även en missgynnsam sten/gupp i gatan vilket skapade omkullkörningen. Hade ni varit där och sett olyckan och inte litat blint på allt tidningarna skriver så hade ni haft en annan inställning. Gör om - gör rätt. Nu är det punkt slut.

Anonym sa...

Har tagit del av den tekniska undersökningen av händelsen.Och inget visar på att ett gupp eller sten skulle vara en bidragande orsak till olyckan.