Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

tisdag 9 april 2013

Le Pain Français - Nej Tack!


VD'n Markus Samuelsson

Bojkotta Cafe Le Pain Français som utnyttjar människor i svagare ställning. Jag blir jävligt förbannad av att det finns dessa typer av människor som utnyttjar situationen till sin egen vinning. Det här är ju ett ekonomiskt stöd som finns för människor som behöver komma in på arbetsmarknaden. Att göra så här, så att varannan på Cafe Le Pain Français är anställd med lönesubvention, har aldrig varit avsikten. Helt sjukt!

Detta är ett väldigt väldigt tydligt utnyttjande av människor med svagare ställning, så enkelt är det. Det gör att det blir en mycket illojal konkurrens med alla de företag som gör samma sak, men som får dras med hela kostnaden för lönen. Om du tycker det är rätt att kalla arbetssökande för stolpskott så kan du gå till detta skitställe.

Le Pain Français

Drivs av bröderna Munir Samuelsson, 37 år, styrelseordförande och Markus Samuelsson, 31, vd och styrelseledamot. Samuel Samuelsson, 42, var tidigare styrelseordförande, och leder numera moderbolaget Veraz holding, som äger Le Pain Français till 100 procent.
Samuel SamuelssonPå lepain.blogg.se 


bemöter man kriken med följande argument :


"Vi är själva ledsna och upprörda över dessa anklagelser som vi inte känner igen från vår vardag eller från vår dialog med medarbetarna, skyddsombud och facket.GP skriver att de granskar ”bidragsfusket” på Le Pain Français.Vi har inte fuskat. Detta handlar om att det i Sverige finns väldigt många som har fastnat i långtidsarbetslöshet och att samhället anser att detta är ett stort problem. Regering och riksdag avsätter varje år stora resurser för att öka möjligheterna för unga, långtidsarbetslösa och personer med funktionsnedsättning.

Le Pain Français är ett av många företag som tack vare arbetsmarknadspolitiska stöd har möjlighet att anställa personer som annars hade varit långt från arbetsmarknaden. Det är inget vi skäms över. Det är något vi är stolta över. Problemet är snarare att för få företag bidrar till att anställa personer med särskilda behov. På hemsidan/bloggen/här på facebook kommer vi successivt att bemöta de felaktigheter som finns i artikeln och ge vår syn på saken."

Att maär stolt över att ha satt detta i "system" och på så sätt kunnat utnyttjat denna arbetskraft vill man ju förståss direkt inte avslöja och erkänna som ligger mycket närmare sanningen.

Detta företag känns verkligen som en "pain in the ass" för det övriga Cafesverige och bör verkligen skämmas.

Mailkonversationen om stolpskott m.fl nämns överhuvudtaget inte.Sorgligt Sorgligt.


Jag skrev till deras blogg och undrade varför de har ett kommentatorsfält däöverhuvudtaget när de ändå raderar folks inlägg. Och undrade vad deras nästa taktiska drag var, att radera inläggen på deras Facebooksida där folk hade gett sin respons om deras eget inlägg om deras blogg. Jodå, dessa änu raderade. På en sådan stark IQ-mässig nivå bemöter man kritiken. Starkt jobbat grabbar! 

Vi får heller inte glömma Leif Ståhls roll i det hela som i skytteltrafik försedde Le Pain Français med "frisk-sjuk" arbetskraft, och som många beskriver som Markus Samuelssons kompis. Ska onekligen bli mycket intressant att se vad denna koppling kan leda till i utredningen.

 La Pains syn på de arbetslösa i sina mail räcker för mig iaf. 
Jävla nedlåtande människosyn oavsett bidragsystem. Slutfikat!

Mailen : http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1525901-mejlen-som-visar-kafekedjans-krav


UPPDATERAT!

Smutsig lyx...

Visa upp en snygg utsida men dölj den fula insidan. Ungefär så tänker jag när jag läser om Le Pain Français och VD'n Samuel Samuelssons sätt genom att "lyxa till det lite"

Vad som pågår eller har pågått där vet kanske inte många läsare/besökare. De får ha fake'ad lyx hur mycket de vill. Jag sätter aldrig min fot där! Även om GP blev fällda så var det ingen rök utan eld så att säga..

Jag tror att de flesta nyktra och objektiva som följt denna härva inser att GP:s granskning i stora delar var korrekt och viktig. Uppenbarligen fanns det ett överutnyttjande av billig bidragsarbetskraft.

Det vidriga är att allt som GP skrev var alldeles sant och korrekt. Gunilla von Platen har snyltat på skattemedel med hjälp av bl a en genomkorrupt tjänsteman vid Arbetsförmedlingen. Pressens opinionsnämnd tyckte det var onödigt att dra hela historien en gång till när det hade gått en tid, att det skulle bli pinigt för von Platen om var och en påmindes om att hennes stora rörelse hade byggts upp på tillfuskade medel. 

Som sådana här saker fungerar i Sverige så är det tillåtet att ljuga i pressen och beskriva henne felaktigt som en driven affärskvinna men förbjudet att tala sanning och beskriva hennes skumraskaffärer

Smutsig lyx:
http://www.expressen.se/gt/goteborgskrog-en-av-varldens-snyggaste/

Min bloggartikel :
http://gessleman.blogspot.se/2013/04/le-pain-francais-nej-tack.html

2 kommentarer:

Peter sa...

Har fått lite information från en vän som arbetar där. Många som får lönebidrag där har kommit direkt från ett arbetsprogram som heter Krami http://www.kramimoa.se

Jag blev lite förvånad över vem Krami är. Domänen ägs av Kriminalvården (KVV)

Krami är ett samarbete mellan Kriminalvården, Socialtjänsten och Arbetsförmedlingen.som är till för män och kvinnor med kriminell bakgrund som behöver stöd för att finna, få och behålla ett arbete eller utbildning.

Är alla dessa på arbetsprogrammet sådana som ingen vågar anställa utan ordentliga bidrag?

Det har man ju sett på amerikansk film hur man använder x-fångar som gratis arbetskraft. De filmerna jag sett handlar om hur övervakaren/företagen ingått en ohelig allians som fråntar den arbetande individen sin rättmätiga lön för utfört arbete.

Gessleman sa...

Mycket intressant info. Det stämmer att arbetsförmedlingen i Gamlestaden har ett samarbete.Har tipsat GP om detta. Tack Peter!