Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

lördag 29 december 2018

Sticky Fingers - Serverar utländskt kött som svenskt
Göteborgskrogen Sticky Fingers lurar sina gäster att de äter svenskt nymalet kött. För vid en inspektion i slutet av november hittade miljöförvaltningen bara burgare från Irland och Nederländerna i köket. Dessutom innehöll de även mald oxbringa.

Men i själva verket så kommer burgarna färdigförpackade från utlandet. Vid ett enstaka tillfälle har detta hänt säger ägaren. Sanningen ligger nog närmare att deras kladdiga fingrar medvetet har köpt in det billigare utländska köttet för att tjäna pengar och sälja det dyrare som svenskt. 

Då hamburgarna dessutom inte var malda i köket av "svensk egenmald högrev" som de påstår på deras hemsida och meny utan kom färdigformade till restaurangen, så var detta satt i system för att lura gästerna att det var ett äkta svenskt kött de åt.

Krogen har också ålagts att omgående säkerställa säkra rutiner för sin nedkylning av hamburgarna då de läggs lättstekta i kylskåp i avvaktan på beställning. 

Sticky Fingers åläggs även att följa rutinerna för rengöring av ismaskinen som gör is till kundernas drinkar.

Och här har man käkat i godan tro många gånger. Känner mig grymt lurad och besviken. (och smått äcklad) Läge för ett krogbyte! 

Läs mer i Göteborgsposten HÄR

Inga kommentarer: