Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

fredag 4 november 2011

Tjuvar ge upp - Ni är röktaDessa människor som bor i huset borde polisen enkelt kunna samköra med deras register för att se vilka som är dömda för liknande brott och därmed minska risken att "kolla" fel personer. Det finns även andra effektiva spårnings metoder som kan mer exakt bestämma en enhets placering. Dessa personer är ganska snart rökta. Att lägga ut huset via sociala medier är också ett bra komplement. Niclas, maila mig för mer info.


http://www.gp.se/nyheter/molndalharryda/1.766197-sparade-upp-sin-stulna-ipad

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tack och lov lever vi inte i det storebrorsamhälle du tror. Hade du velat bli "kollad" sådär utan anledning? Om killen vars iPad blev stulen hade ett spårprogram där bilder tas via kameran så hade det nog kunnat lösas, eller om den skickade webbhistorik m.m.

Att sätta upp lappar med hot om polisen visar bara på desperation, att sen tala ut pressen likaså. Niklas skulle varit lugn, samlat mer information om var hans iPad finns och kanske hitta den i något annat hus.

Gessleman sa...

Jag är bl.a för en MER effektivare kameraövervakning på allmänna platser. Så mig får de gärna kolla.

Det är liksom inte i Kina vi lever i käre Johan om du tycker att det känns obehagligt med en bättre övervakning.

Så i Niclas fall handlar det inte om någon större "kartläggning" utan mer som ett logiskt uteslutande.

Men teoretiskt och tekniskt finns det fler sätt för polisen att ringa in den skyldige.

Anonym sa...

Jag är för en särskiljning på allmän och privat plats. Jag antar att du inte heller vill ditt hem som allmän plats.

Polisen kan självklart granska personerna i det huset baserat på en stöld av iPad och kläder, men det får dem inte, och det ska dem inte.

Detta är EN stöld, även om personen i fråga troligtvis begår fler brott. Polisen har inte tid att lösa alla brott och då ska mindre grova brott inte prioriteras.

Du får själv se till att ge tillräckligt med underlag för en utredning, och i det här fallet räcker det inte med en adress där det bor X antal människor som inte har något som helst med brottet att göra. Att göra dem till misstänkta för att kolla upp dem tycker jag helt klart är att gå över gränsen.

Gessleman sa...

Naturligtvis inga allmänna kameror i den privata sfären om man inte väljer själv att sätta upp en kamerabevakning i sin egen lägenhet som jag rekomenderar.

Jag talar här om att man bör kanske använda sig av bättre logiska metoder för att ringa in misstänkta och skyldiga.

Polisen borde enkelt kunna se eventuella misstänkta genom att t.ex köra en sökning på den "aktuella adressen" i sin databas och på så sätt få fram "registrerade" personer för liknande brott.

Och på detta enkla sätt undvika att "kolla" alla andra ostraffade hyresgäster i huset samtidigt. Ett logiskt uteslutande Johan.