Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

söndag 3 april 2011

Farliga lekarVisst är ett eget rum för barnets privata sfär viktigt och nödvändigt där de kan känna att detta är deras eget lilla krypin. Men också mycket kärlek och en bra uppfostran från föräldrarnas sida.

Jag själv fick en egen lägenhet vid dryga 15 års ålder som jag hade ansvar över. Den enda av mina kompisar som hade eget. Gissa om den lägenheten blev välbesökt!

Till något annat tråkigt som jag upplevde idag. Jag såg två bröder, en på typ 8 år och en äldre på dryga tolv som lekte utanför sina "rum" Den ena yngre klättrade utanför trappräcket vid Frölunda torgs perrong och hängde sen stolt och modigt ut med ena benet och höll räcket med en arm högst upp.

På bilden är han på väg uppåt. Ett fall på över 3 meter om han skulle tappa greppet. Sade till på skarpen att de inte skulle leka där och fick ett svar från hans äldre bror som var på väg in mot spårvagns tunnelens mynning (som är mot höger utanför bilden) att jag skulle hålla käften och inte bry mig om hans yngre bror eller honom själv som var på väg in i tunnelen. För tragiskt att en äldre bror ska lära och uppmana sin yngre att detta är häftigt och okej att göra.

Samma år några månader senare träffade jag på dessa killar igen då den äldre åkte utanför vagnen och sedan attackerade mig då jag konfronterade honom med min filmkamera.

Läs mer HÄRhttp://www.gp.se/nyheter/sverige/1.591715-manga-ger-barnen-eget-rum-tidigt

6 kommentarer:

Lisa sa...

Som vuxen är det är trist att inte bli lyssnad på när man försöker vara omtänksam mot någon som man inte känner. Som i detta fallet med den farliga leken. Men vem vet, någonstans kanske det slog an en sträng hos bröderna fast de inte ville erkänna det då. Så är det ofta enligt min erfarenhet. Det är ingen som vill tappa masken så där och därför reagerade han som han gjorde. Men jag tror att det ändå är viktigt att följa sitt hjärta och ingripa när man tycker något är fel och farligt som i det här fallet.

patrik! sa...

men snälla nån. nog för att jag förstår det där med spårvagnen då det kan drabba oss andra med förseningar och dylikt. men att de lekte vid trappan, herregud? såna som du som förstört alla lekplatser för barnen eller? allt ska vara så jävla säkert nu för tiden så lekplatserna ser ju ut som skit, små jävla bombsäkra saker. inte fan kan ungarna ha kul där.

skulle du säga till folk som sysslar med extremsport också om du såg någon hoppa från ett tak med bmx eller dylikt?

sköt du ditt istället och så länge det inte är överdrivet farliga saker så låt du barnen leka. får jag fråga hur du lekte som barn? satt du stilla och säkert i en sandlåda eller? du klättrade inte i träd och på andra saker eller gjorde någonting som var minsta lilla farligt?

Gessleman sa...

Men Hallå! Lite vett och känsla i skallen måste man ha och säga till en litet barn att inte klättra på detta vis.

Hans bror var ju på väg in i spårvagnstunneln och skulle säkert lifta med en vagn, vad vet jag. Klart som fan att man REAGERAR!

Det är inte fråga om några taskiga lekplatser det vet både du och jag. Det handlar om en dålig uppfostran av föräldrarna som är det stora problemet, som gör att kidsen beter sig därefter.

Anonym sa...

@Patrik. Det är idioter som du som förvandlat det här landet till en stinkande kloak.

Anonym sa...

GESSLEMAN DIN JÄVLA FITTA! Du e sjukt jobbig på riktigt

Nicklas sa...

Känner Peter Delgado och vet att han kaxat mot dig och andra Gessleman. Läste om i GP nyligen att han ångrar allt.