Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

måndag 28 februari 2011

Snurrigt Körförbud - Veolias hjul sjukt slitna

"Enligt Gramsby upptäcktes det utslitna däcket av en slump när polisen passerade bussen vid Wavrinskys plats" Kan polisen se ett utslitet snurrande däck i farten kan man ju undra? Dessutom sitter det många däck på en buss. Min flickvän satt på bussen och såg ingen polis alls men dock endast bilinspektörer vid Wavrinskys plats som plötsligt stoppade den. Trodde det rörde sig om "inside information" ang detta. Hursomhelst så blev det ju förseningar i rusningstrafiken tyvvär.

Såklart jag inte ifrågasätter trafiksäkerheten om någon nu trodde det. Nej knappast och naturligtvis inte. Ni som läser/läst mina tidigare bloggar om Veolia och Västtrafik vet vad jag tycker om deras sjukt låga standard på deras färdmedel i kollektivtrafiken.

Varför inte sätta in bilinspektörer att kolla bussarna INNAN de kör ut på vägarna? D.v.s när de står i busshallarna t.ex. så slipper iaf passagerarna kliva av helt oönskat. Vore ju ett tips om inte annat. Att byta ut veliga Veolia mot ett annat alternativ torde också vara en bra ide.

Försökte förgäves att få svar på en del viktiga frågor via chatten av Jörn Engström men även en flitig bloggare som jag tycktes inte få någon direkt klarhet.. Skittrist!

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.561453-korforbud-mitt-i-rusningen

5 kommentarer:

Anonym sa...

Bussen kan ju ha stått still eller!!!

Anonym sa...

Bara någon som själv är lätt snurrig kan väl ifrågasätta om Polisen och/eller Trafikverkets inspektörer tar en buss ur trafik av säkerhetsskäl? Tror knappast de gör det på pin kiv.

Och för upplysnings skull kan jag meddela att ett erfaret öga faktiskt KAN se allvarliga förslitningar och skador på ett rullande däck i farten, under rätt förhållanden.

Med vänlig hälsning:

Anders B.
Fordonsingenjör, provningsledare

Anonym sa...

Om man tittar på bilden i GP så tycker jag mig se den ljusa korden/stommen sticka fram runt hela däckssidan, och det syns ju även i fart.

Anonym sa...

Mycket osmart att stoppa en buss och fixa den mitt i rusningstrafiken. Vem tänkte på bilkön som blev blockerad av bärgnings- och reparationsfordonen. Även om man ger körförbud kanske det kan vara smart att ta bussen bort från rusningstrafiken. Verkar vara någon nyexaminerad och alltför nitisk inspektör som varit i farten. Tänk smidighet i stället för princip nästa gång så slipper andra sitta fast i långa bilköer.

Anonym sa...

enligt GP
"För att bussen inte skulle hindra spårvagnarna och övriga bussar fick chauffören tillstånd att köra den åt sidan"
För mig låter det inte så nitisk utan ganska smidigt...