Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

söndag 6 februari 2011

Inta en kameraposition mot tjuvenBara enkelt installera en smidig liten kamera i lägenheten (eller fler) helst en dold sådan som registrerar rörelse t.e.x och koppla den till din mobil eller låt den automatiskt ringa upp en larmcentraltjänst. Behöver inte kosta mycket och det är enkelt gjort och du kan även kolla bevakningen via din mobil om du vill.

Så kommer det en tjuv hos mig så blir han fotad och filmad mitt i nyllet! Har min position både av och på vid behov men larmet ALLTID på, som jag kan stänga av via mobilen innan jag går in i lägenheten.

Ett exempel hur man kan använda detta
http://www.youtube.com/watch?v=ZPq4S9W2FHs
AXIS M1054 har även HD-kvalite på bilden

Se även http://www.axis.com/products/cam_m1054/index.htm

http://www.datormagazin.se/artiklar/tester/20100818/test-axis-m1054/?page=1Naturligtvis finns det dyrare lösningar beroende på ditt behov och användning. Men detta täcker mitt lägenhetsboende samt en schysst full hemförsäkring.

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.545567-enklare-for-tjuven-med-nya-tekniken

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.545543-inbrottsvag-i-frolunda-och-molndal

5 kommentarer:

christer Ædel sa...

Problemet ær att man inte får anvænda sig av kamera enligt lagen. Skulle man filma en inbrottstjyv i smyg så blir du troligast hårdare straffad æn tjuven och filmen kan inte anvændas som bevis.

Svarta Nejlikan sa...

Det är inte förbjudet att ha kameraövervakning i sitt hem. Tillstånd till kameraövervakning krävs endast om kameran kan riktas mot en plats dit allmänheten har tillträde. Allmänheten har inte tillträde till en privatbostad.

Henke sa...

Kan DU stänga av larmet via mobilen så kan en duktig tjuv det också. DEN nya tekniken är nämligen också en del av den teknik som gör det lättare för folk att ta sig in i huset.. ;)

Nyckelord: Trådlöst är skit, kabel eller inget.

Lagring skall ske på 2 ställen, en bild lokalt och en bild på central server.

Sparar man endast bilderna lokalt så kan tjuven bara göra med huset som biltjuvar gör med bilar efter DNA-analyser blev populärt även för småbrott, nämligen att bränna skiten.

Så i korthet, dumpa hobbex-kameran (leksak) och lägg 6 papp på en proper utrustning, annars lurar du bara dig själv in i en falsk trygghet.

Anonym sa...

www.sectoralarm.se

Anonym sa...

Har installerat ett sådant här system som även har ett bra brandskydd som är det viktigaste tycker jag.
www.verisure.se