Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

söndag 2 januari 2011

Rökdykare eller Rökdyrkare


En passiv rökare mot sin vilja

Att det ska vara rökfritt på allmänna platser såsom i väntkurer och på perronger m.m har jag länge velat och ansett som en självklarhet, där flertalet rökare verkar ignorera totalt att det står flera ickerökande personer och även astmatiker och allergiker i deras närhet.

Jag är så jäkla trött på dessa vandrande skorstenar som utan någon som helst tanke för sina icke rökande medmännniskor helt ogenerat och nonchalant står och röker i väntkurerna inne i stan. Fast man vänligt säger till om detta, så struntar de flesta i min förmaning och säger att det inte finns några förbudskyltar uppsatta och fortsätter glatt att bolma på sina stinkande giftpinnar.

Trots förmaningar så får man snällt kliva ut därifrån för att inte storkna av röklukten. Dessutom är jag allergisk mot rök och får problem med luftrören. Röken blir ju så oerhört koncentrerad därinne om folk står och röker i sådant litet område men det verkar de inte fatta med sina nikotinfyllda hjärnor tydligen.

Nä man ska tydligen vara iklädd som en rökdykare med mask och hela kittet för att kunna vistas normalt i Gbg's väntkurer och andra allmänna platser och låta oss bli passiva rökare mot vår vilja.

http://www.gp.se/nyheter/varlden/1.521704-rokforbud-chockar-spanjorer

3 kommentarer:

Thomas sa...

Jag håller med fullständigt och totalt.Förbjud rökning på allmänna platser omgående

Anonym sa...

Konstigt att det inte har kommit tidigare....
Jag är en före detta rökare och skäms idag över hur jag en gång uppförde mig mot mina medmänniskor.
Håller alltså fullständigt med dig!

Anonym sa...

Äntligen nån som tycker som jag. Jag håller på att bli tokig! På jobbet i centrala STHLM kan jag välja att stanna inne på lunchen och andas eller att ta en efterlängtad promenad bland rökare och avgaser, få motion men inte kunna andas. Vad är bäst?
Det konstigaste av allt - ca 90% av rökarna slänger ogenerat sina fimpar på marken - hur fan tänker dom? Ska deras och mina skattepengar gå till att städa upp sådan skit, det finns väl vettigare saker att lägga pengarna på? Får inte alla lära sig redan som barn "man skräpar inte ner i naturen.punkt."