Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

fredag 8 mars 2019

Le Pain Français - Ett smutsigt ställe där du riskerar att bli sjuk

Fint yttre, men ett skitigt inre.. 

Jag har tidigare kritiserat Le pain francais som ett no-to-go ställe som man kan läsa om HÄR Och nu var det dags igen då de återigen visar upp sitt smutsiga nylle. Med ingrodd smuts och åtskilliga bakteriegroddar samt en massa äckliga dammråttor..

Vid ett kontrollbesök den 24 januari i år fick Le pain francais brasserie på Östra Larmgatan kritik för sin bristande rengöring av restaurangens kök samt köksutrustning. Enligt inspektören fanns det risk för att maten kunde förorenats av smuts och mikrober som i sin tur kunde leda till magsjuka bland matgästerna.
Den 14 februari framkom det vid ett uppföljande besök av Miljöförvaltningen för att säkerställa att Le pain francais hade infört nytt arbetssätt för rengöring av lokaler, utrustning och inredning att de då bristande rutinerna fortfarande kvarstod.
Vid besök nummer två hittade alltså inspektören fortsatt ingrodd smuts och damm på vissa ytor främst då i kallskänksköket och bl.a på listen ovanför en arbetsbänk samt vid listerna i bänkkylarna men även på knapparna till stekbordet och i en hushållsmaskin som används till att göra tapenade.
"Smuts från hyllor och lister kan ramla kan falla ner och förorena livsmedel som förvaras under dessa eller kontaminera arbetsbänkar", skriver inspektören bland annat och fortsätter:
"Miljöförvaltningens iakttagelser tyder på att er lokal, inredning och utrustning inte är rengjorda tillräckligt bra. Ni måste ha ett fungerande arbetssätt för rengöring för att inte riskera att era livsmedel blir kontaminerade och era kunder blir sjuka"
Mot bakgrund av förvaltningens tidigare krav på bättre rutiner vid det första besöket kopplas nu det nya beslutet till ett vite på 40 000 kronor, daterat den 26 februari i år. Le pain francais hade då tre dagar på sig att åtgärda bristerna från det att ansvarig chef nåtts av beslutet.
Johan Toprak, restaurangchef vid Le pain francais brasserie på Östra Larmgatan kommenterar följande:
Vi har fått handlingen från Miljöförvaltningen och håller för närvarande på att utreda vad som har hänt i det här enskilda fallet. Vi tar alltid mycket allvarligt på hygienfrågorna och har tydliga direktiv och anvisningar som ska följas för att säkerställa god hygien och renlighet, men ibland kan det på enstaka punkter ändå fallera och inte bli 100-procentigt så som vår policy är.
Det är enstaka punkter som vi har fått påpekanden om och i morse torsdags hade vi ny kontroll med Miljöförvaltningen utan några som helst anmärkningar eller påpekanden och med kommentaren att städningen var riktigt bra och att våra rutiner fungerar nu utmärkt säger Johan Toprak.
Man kan alltid ju skylla ifrån sig i efterhand. Men jag kan gissa att det är förmodligen en riktigt äcklig svinstia där med bakteriegroddar och dammråttor i alla de fyra hörnen då Miljöförvaltningen inte är där och kollar.

Jag skulle f.ö. aldrig sätta min fot och mun där eller överhuvudtaget i deras kontaminerade produkter då man riskerar att bli riktigt dålig.

Så jag vill utfärda en riktigt stor äckelvarning här och ett vidrigt 

URRRKK!
Läs även om detta i Göteborgsposten HÄR
Mer fakta om den ökända cafekedjan HÄR

Även andra caféer har tidigare fått sina serveringstillstånd indragna 2017. Förvaltningsrättens domar avseende återkallelse av serveringstillstånd :

Inga kommentarer: