Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

fredag 9 juni 2017

Buss välte då föraren var ouppmärksam?


Jag filmade och fotade en mobilpratande förare på Lila Express på den starkt trafikerade Söderleden.Turen var den som gick från Frölunda Torg 2017-04-24  kl 12.30  mot Mölnlycke. Se filmklipp HÄR

Detta känns jävligt osäkert, obehagligt och nonchalant att det fortfarande finns förare som struntar i de tydliga reglerna var det gäller mobilpratandet under körning. 

Jag skickade in mitt tips och film till Göteborgsposten och fick besked att man inte såg detta tydligt nog. Jag håller inte alls med GP's bedömning och tycker absolut att man tydligt ser det under filmen samt i slutet där det även är stillbilder av föraren som håller sin mobil. Ska det vara extrema närbilder som gäller?

Tipsade och mailade även Västtrafik som reagerade direkt och skulle ta upp detta omgående med Transdev och föraren.

Sånt här måste belysas av media så länge problemen finns kvar i trafiken. GP skrev den 2017-05-08 om en bussolycka med en Expressbuss som man kan läsa om HÄR  Nu vet man ju inte vad som orsakade denna olycka med Expressbussen. 

Men jag fick lite funderingar om det kunde handla nåt om en dålig uppmärksamhet el dyl, då avåkningen verkat ha inträffat före en högerkurva om man ser på de publicerade bilderna i GP.

Nu har man hittat något intressant på en film inifrån bussen som kan ge besked varför bussen välte. Som man kan läsa om HÄR Antagligen är det en kraftig vindpust eller så var det något som gjorde föraren ouppmärksam. 

Fortsättning följer..

Inga kommentarer: