Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

onsdag 3 maj 2017

Bilkaos på Frölunda torgs bussterminal - Lika mycket virrkaos hos Göteborgsposten


Mellan den 28 mars - 13 april var Lergöksgatan avstängd för biltrafik p.g.a vägarbeten. Alla bilar var då hänvisade av skyltar att köra via Tynneredsmotet för att t.e.x komma till Frölunda Torgs parkeringar. (Skylten var dessutom överkryssad) Men var och varannan biljävel struntade i detta och körde vidare ändå.


Vad som då hände var att när de kört genom avstängningen så kom de fram till infarten till bussterminalen längre fram till vänster (där bara bussar får köra) och körde in där för att sedan då möta alla in o utgående bussar som de var nära att krocka med flera gånger. Man körde mot bussar, svängde och vände framför bussar, stannade framför bussar, genade över från bussområdet till parkeringen (se de sista bilderna) Hur många galna körningar som helst!Bilisterna utnyttjade även Flexlinjens in o utfart längre fram för att köra in till Frölunda torgs parkering. Jag ringde Västtrafik, Gatukontoret, Kommunen, samt Göteborgsposten redan dag två ( 2) Men inget hände. Det blev mer och mer rörigt med bilar inne på bussområdet och stundtals så var det folk med orangea västar som ställde sig där någon dag då och då. Fast ingen heltäckande bevakning av bilisternas irrande in på bussterminalen fanns där aldrig. (Då bilister körde in på terminalområdet via Näverlursgatan med)


Jag stog på min lediga tid flera timmar om dagen och dokumenterade detta med bild och film om något skulle hända fast trafikkaoset i sig självt var tillräckligt nog att uppmärksamma utan olyckor.


Jag ringde även Göteborgsposten varannan dag och mailade dem lika frekvent för att uppmärksamma dem om eländet fast ingen respons från media fanns där trots att jag skickade bilder och film i massor som dokumentation. 


Den 18/4 mailade en journalist från Göteborgsposten mig att hon ville prata mig ang biltrafiken inne på bussterminalen. Vid telefonkontakt så fick jag veta att denne trodde att det fortfarande var biltrafik inne på bussterminalsområdet men jag sa att det upphörde den 13 april då vägarbetet var färdigt. Alltså fem (5) dagar innan!


Hon beklagade sig och sa att detta var då tyvärr "gamla nyheter" som man inte kunde ta upp i efterhand och på min fråga varför man inte hade svarat mig eller tagit upp detta under dessa femton (15) dagar som det pågått så hade man haft "mycket att göra" (standardsvar) Har väldigt svårt att tro att man inte uppmärksammat alla mina mail och telefonsamtal till redaktionen under så lång tid p.g.a arbetsbördan.


Journalisten var iallafall trevlig och lovade att föra detta vidare till sina chefer och om det skulle bli aktuellt att ta upp detta igen så skulle någon höra av sig.

Jag fick senare ett nytt mail från en annan journalist från Göteborgsposten den 2/5 som skrev "Är det här någonting där du kan tänka dig att vara med med namn och bild om vi intervjuar dig om det" och jag tänkte, "bättre sent än aldrig" och svarade självklart och naturligtvis "ja" till GP.


Denne ville samtidigt att jag skickade alla bilder igen som hade kommit bort från deras mailkorg. Jag skickade alla dessa igen och letade även fram nya relevanta bilder som visade bilar som mötte bussar i olika farliga situationer. (Ca 40-talet nya bilder ) samt de andra 20-talet bilder som de slarvat bort tidigare. Ett jobb som tog ett par timmar framför datorn i anspråk. Som skulle visa sig vara HELT i onödan.


Vid telekontakt med journalisten den 3/5 så fick jag reda på en bit in i samtalet att denne trodde som den förre journalisten att trafikkaoset fortfarande pågick och därför nu det inte gick att skriva om det. En overklig känsla infann sig i min hjärna för ett ögonblick då den bearbetade informationen.

VA?? Tänkte jag... du måste skämta med mig! Och började då besviket och uppgivet att förklara att jag blivit kontaktad tidigare av en annan journalist som trodde likadant. Men va fan! Har GP inga personalmöten eller några kontakter sinsemellan om nyhetsflödet. Då alla blir intresserade LÅNGT EFTERÅT utan att kolla bäst-före-datum eller dylikt på nyhetstipsen? Detta är ju sjukt slarvigt och grymt dåligt att man inte har bättre koll än så här. Man kan ju nästan tro att den sparkade onlinechefen MARKUS HANKINS fortfarande finns kvar på redaktionen!


Herregud! Och stort tack för intresset Göteborgsposten. Ska man satsa på 3:dje gången gillt, att en till journalist hör av sig från GP?

Vad jag tycker om Markus Hankins kan man lyssna på HÄR

(Här ovan ser man en BRÅKDEL av alla felkörande bilister)

6 kommentarer:

Stefan sa...

Har också sett eländet och var nära att bli påkörd av en bilist. Mycket märkligt att inte media verkar intresserade av detta som du tar upp. Måste ju även varit ett stort irritationsmoment för alla busschaufförer som har torget som sitt arbetsområde.

Gessleman sa...

Jag pratade med några förare som bara skakade på huvudet och sade att de hade sagt till ledningen om detta. Även taxichaufförerna (som faktiskt fick köra) o även pakera vid sin taxiplats på terminalområdet tyckte att biltrafiken störde alldeles för mycket med sin närvaro där. Detta är fan tjänstefel av samtliga instanser (inkl Göteborgsposten) att låta detta trafikkaos pågå under en sån lång tid. Rent jävla bedrövligt!

Lena sa...

Tror det mera beror på att du är känd som den kränkte mannen Michael eller iallafall blir tagen för en sådan i vissa journalistkretsar, som naturligtvis inte ska vara ett legitimt skäl att välja bort relevanta nyheter av detta slag. Vissa nyhetsdeskar inväntar även fler tips om samma "problem" från fler människor. Men i ditt fall och med det material som du presenterar här, så är det mer än tillräckligt för en solklar publicering om du frågar mig.

Gessleman sa...

Ja den tanken har slagit mig flera gånger att det finns vissa som bortprioriterar mig med flit. Några av dessa journalister har även blockerat mig på Göteborgspostens FB-sida under herr Hankins styre i november förra året (och fortfarande) därför jag (m.fl) tyckte att GP's livesändning från Times Square i New York saknade lokal förankring i Sverige där man i sändningen rapporterade att en kvinna hade knuffat ner en annan kvinna på tunnelbanespåret där. Jag hade citat skrivit :

"Va f-n e detta för utfyllnadsnyheter GP? Irrelevant så det räcker. För lite att göra innan presidentvalet så man måste då rapportera sånt som inte berör valet till oss svenskar? Skärpning journalister! Nej spar på kamerabatteriet och rösten istället till viktigare rapporteringar." slut citat.

Se inslaget och bedöm själva :

https://www.facebook.com/goteborgsposten/videos/10154704059901800/

Jonas sa...

Vad säger polisen om detta då? Angående bilisterna alltså.

Gessleman sa...

Polisen tog emot mitt tips och bad mig spara materialet.