Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

tisdag 16 februari 2016

Erik Almqvist - Ta en chokladboll och lugna ner dig vetja!Trodde inte Järnrörs-Erik hade problem med blodsockret efter år 2012.

Erik Almqvist var tidigare Sverigedemokraternas ekonomisk-politiske talesperson och en av de tre toppolitiker från SD som åkte ut i kylan när den så kallade järnrörsskandalen exploderade i november 2012.

Nu har samme Almqvist har svårt att förhålla sig till världsstjärnan Beyoncés Sverigebesök i sommar. På twitter har den förre riksdagspolitikern ondgjort sig över att folk överhuvudtaget lyssnar på hennes musik.

Almqvist verkar själv utgöra ett klockrent exempel på en person som inte har den blekaste aning om vad han skriver om. Svarta amerikaners kamp mot sociala orättvisor har ingenting att göra med att hävda överlägsenhet gentemot vita människor. "Black Power" är ett uttryck som handlar om frigörelse från förtryck, medan "White Power" handlar om att hävda den 'vita rasens' överlägsenhet och i vissa fall även rätten att förtrycka andra 'raser'.

När han använder begreppet "svart-makt" så handlar det om en falsk liknelse mellan "Black Power" och "White Power" som syftar till att förminska svarta amerikaners kamp. Almqvist förnekar också det historiska förtryck och det förtryck som svarta amerikaner utsätts för än idag. Beyoncés framförande måste ses i kontexten av den svarta befolkningen i USA:s kamp mot förtryck och för jämlikhet och medborgerliga rättigheter.

Sedan kan man tycka vad man vill om Beyoncés framträdande och även ha synpunkter på om detta är en genuin protestaktion eller snarare ett sätt att driva den egna karriären framåt genom att åka snålskjuts på en legitim proteströrelse, men detta är en helt annan fråga.

Ta en chokladboll och lugna ner dig vetja!

Inga kommentarer: