Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

fredag 20 november 2015

SÄPO fiaskot efter Moder Mothanna

 

Miljonfiaskot : Säpo glömde kolla Mothannas FB

Den misstänkta terroristen Moder Mothanna som tidigare greps av svensk polis var öppen med var han befann sig. Med andra ord inledde svensk polis och Säkerhetspolis landets kanske mest onödiga jätteinsats genom tiderna.
Den påstådda radikala islamisten Moder Mothanna är gripen misstänkt för förberedelse till terrorbrott. Gripandet föregicks av ett sällan skådat rikslarm och en polisjakt som saknar motstycke i jakten på terrorister i Sverige. Även stora delar av Sveriges mediekår slog på trumman och rapporterade stort. Inte minst landets alternativa högermedier rapporterade frenetiskt om den stora terroristjakten.

Vid en så enkel sak som att titta på Moder Mothannas öppna Facebookprofil framgår det att Mothanna inte gömde sig. Han var helt öppen med vilken kommun han befann sig i, det vill säga Skellefteå, samma kommun där han blev gripen, närmare bestämt i sin bostad i Boliden.
Moder Mothanna var helt öppen med var han befann sig. Genom att scrolla på Moder Mothannas historik på Facebook kan man följa Mohannas resa till Sverige, inklusive ankomsten till Migrationsverket i Märsta.

Via öppna statusuppdateringar kan man följa Mothannas väg till Boliden och Skellefteå kommun, en kommun som av hans Facebook att döma har varit i sedan september. Hur SÄPO och polisen kunde missa det samtidigt som SÄPO höjde hotbilden mot Sverige till en fyra på den femgradiga hotbildsskalan är det många som undrar.

Den jättelika jakten och förhöjda hotbild som SÄPO skapade har kostat skattebetalarna åtskilliga miljoner kronor. I nuläget finns det ingen känd uppgift om hur många miljoner kronor som har bränts på jakten de senaste veckorna men mycket talar för att det kan röra sig om flera hundra miljoner kronor. Pengar som kunde sparats om SÄPO inte hade glömt att kolla den misstänkta terroristens Facebook

Nu visar det sig i efterhand att Moder Mothanna var oskyldigt utpekad som terrorist av SÄPO och ett rejält pinsamt efterspel väntas.

Man ser ju bara hur bedrövligt dåligt mordet på Olof Palme sköttes och nu detta fiasko med den misstänkte terroristen. Skrämmande ineffektiv inkompetens av SÄPO!

Läs mer HÄR

Inga kommentarer: