Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

fredag 16 maj 2014

Ullared dumklipps - En redigerares dröm


Det måste vara en redigerares dröm att få dumklippa Ullared med Morgan, Ola-Conny m.fl. Att få fria händer att sätta töntstämpel på folk måste kännas skitbra. Visst har de olika karaktärerna en personlighet men i redigeringsrummet dum-klipps de och förstärks 1000-falt värre. 

Det görs upprepade repriser av skratt, gester och olika uttryck och det läggs på andra nedlåtande effekter i efterhand för att de ska verka vara så dumma som möjligt i de färdiga avsnitten. 

VD'n för Ullared, Boris går t.ex. ALDRIG upp på taket och kollar köerna i verkligheten. Filmteamet ville att han skulle göra det i avsnitten som en kul grej. Visst verkar många av de medverkande bjuda på sig själva (till en viss del) men undrar om de egentligen känner igen sig själva i slutändan när de ser de färdiga avsnitten? 

På tal om klippning så var Morgan nyklippt då han gick till frisören i ett avsnitt då han och Ola-Conny var i Asien för att i samma avsnitt lite senare plötsligt vara "långhårig" igen. Så uppenbar och tydlig redigeringsmiss av nån klantig inkompetent klippare. Att producenten verkar godkänna dessa fel är mer märkligt.

Hellre kränker jag mig i Filip och Fredrik än dumklipps i Ullared av nån flämtande klippkåt redigerare. Visst har absolut Ullared sin charm men att dumklippas - Nej tack!

Inga kommentarer: