Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

fredag 1 november 2013

GP's journalister skriver som gamla krattor


Hej! Tänkte jag skulle hjälpa GP med lite rubriksättning idag. Vill ju inte framstå som en besserwisser men nog är det väl så att rubriker är viktiga för att beskriva en nyhet? Jag tänker på er rubrik idag: ”Pojke förd till sjukhus - kratta tagen i beslag”. 

En sådan rubrik får mig att tänka på en kille som kanske krattat löv i familjens trädgård. Kanske har han skadat sig på kartan som var felkonstruerad och nu ska polisen göra en undersökning av den? Ni förstår nog vad jag menar? Är det inte bättre att skriva sanningen i rubriken? Sanningen är ju: ”Pojke misshandlad av gäng i Tynnered”.

Men det är klart, en sådan rubrik skapar ju oro bland de boende. En sådan rubrik kanske får människor att börja fundera på hur det står till i Sverige och inte minst i Göteborg. Ni vill ju ha hjälp med att hitta nyheter. Vi kanske även kan hjälpa er formulera bättre rubriker också?

Signaturen "Tobias" skrev detta på GP-chatten i dag och jag kan bara fullkomligt hålla med.Visst ska en rubrik vara lockande och relevant att läsa men i detta fall sa känns bara artikelsom skämtsamt förlöjligad av journalisten i sammanhanget med rubriksättningen av en allvarlig händelse.Skärpning Jan Höglund m.fl


Rubiken :
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2161382-pojke-ford-till-sjukhus-kratta-tagen-i-beslag

Exempel på dyslexiska särskrivningar läs här :
http://gessleman.blogspot.se/2013/11/gps-journalister-sar-skriver-upp-repande.html

Inga kommentarer: