Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

torsdag 18 augusti 2011

Varning först - Sen böterKan väl säga så här.. har man ett personligt registrerat årskort så bör man i databasen kunna kontrollera detta gentemot dennes ID. Samtidigt bör man isåfall få en VARNING och INTE böter om man då som i detta fall har glömt detta kort. Varningen bör samtidigt registreras hos Västtrafik för innehavaren till detta kort, som vid ett upprepat tillfälle då erläggs med böter. Har man dock glömt ett opersonligt och oregistrerat månadskort el dyl, sa bör man utan tvekan få BÖTER på plats.

De som säger att man får böter av polisen med ett personligt körkort som man glömmer håller jag delvis med om. Men även där slipper man undan med en VARNING och blir debiterad böter nästa gång. Jag tycker att relationen mellan Västtrafik och sina kunder skulle må avsevärt så mycket bättre om man var mer smidig och förstående i vissa lägen. Men som i detta fall gå så långt som att stämma ägaren av kortet förefaller väldigt drastiskt och idiotiskt tänkt av Västtrafik.

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.700975-vasttrafik-stammer-betalande-kund


2 kommentarer:

Anders sa...

Att det är registrerat spelar ju ingen roll eftersom kortet de facto inte är personligt. Hans faster eller tusan vet vad kunde ju lika gärna vara ute och åka på detta kortet samtidigt.

Kortet ska stämplas då resan påbörjas, hade han gjort det hade han upptäckt att han glömt det och kunnat köpa sms-biljett. Han har brutit mot resebestämmelserna och ska därmed betala tilläggsavgift oavsett hur många månadskort han har liggandes hemma.

För övrigt tycker jag detta är ett härligt exempel på en rättshaverist i det lilla.

Anonym sa...

Jag håller med "Anders". Har man ingått avtal med Västtrafik, vilket man ju har gjort om man köpt ett årskort etc, har man även accepterat deras villkor, vilket bland annat är att alltid kunna visa upp att man betalat för aktuell resa.

Jag tycker inte alls att det är konstigt att killen som nu tar sitt ärende till domstol fick sina böter, han kunde ju inte visa att han betalat för sin resa!
Det är väl skäl nog för att få tilläggsavgift? Vad tror han att det kostar Västtrafik, samt alla andra resenärer som alltid bär med sig sina busskort, att ha kontrollanter ute för att kolla just såna som han som "glömmer" sina biljetter hemma var och varannan dag?

Nej, jag undrar hur det kommer gå för den där killen i sitt framtida jobb som jurist...