Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

onsdag 3 augusti 2011

Hade detta hänt om hon varit en svensk flicka?Jag vet inte om det finns en parallell mellan Västtrafiks agerande mot några ungdomar för ett tag sen i Frölunda torg och denna händelse. Klart är dock att flickan är av utländsk härkomst och man kan ju undra på vilka grunder konduktörerna på SJ slänger av unga flickor från tåget? Förutom avsaknadet av ett giltigt färdbevis förstås.

Hade detta hänt om hon hade varit en svensk flicka? Ja, frågorna är många och jag hoppas innerligt att den lilla flickan nu hittas och kommer tillrätta hos sin familj igen. Måste vara en fruktansvärd upplevelse för ett litet barn att bli lämnad på detta hemska vis. Sådana här oprofessionella idioter ska inte vara anställda på SJ. Avskeda omedelbart!

Tycker samtidigt att det var tråkigt att damen som hittade flickan inte med en gång kontaktade polisen, som vore mer en naturlig reaktion utan tog med henne hem, och sen var ute och gick nästa dag på stan då de blev upptäckta av polisen. Låter som en liten udda reaktion av damen som säkert menade väl. Och såklart att många andra skulle reagerat annorlunda och gått till polisen direkt. Skönt att flickan hittades och kom tillrätta iallafall.

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.689586-flicka-slangdes-av-taget-och-forsvann


http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.689586-flickan-som-slangdes-av-tag-nu-aterfunnen


http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.689777-sj-har-agerat-felaktigt


http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.689586-konduktoren-tas-ur-tjanst-efter-tagskandalen


http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.689875--hon-stod-och-storgrat-


http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.689921-kd-ledamot-infor-barnguider-pa-tag


http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.690147-sj-kompenserar-avkastad-elvaaring

13 kommentarer:

Anonym sa...

Lyssnade just på en intervju i P4 Örebro där polisen istället för att ge en stor ros åt den snälla tant i Kumla - som tog sig an den gråtande flickan i går kväll, tog hem henne och nattade henne och på morgonen sågs gå med flickan mot stationen för att köpa biljett åt henne - läxade upp damen för att hon inte kontaktat polisen.
Nu tvingades nämligen ett par polispatruller jobba hela natten i sökandet efter henne förgäves.
Tanken att hon i första hand förtjänar ett stort tack för civilkurage och hjärta fanns inte.
Och sen heter det från
berörd SJ-personal:" flickan såg ju äldre ut". Vilket argument.
Så talar den absoluta avsaknaden av civilisation.

Mikael sa...

Anonym>Polisen kan ju också tänkas bli upprörda p.g.a. att det finns en viss risk att tantan i Kumla inte bara hade goda avsikter i sinnet. Men elaka människor finns inte i din värld kanske?

Anonym sa...

När SJs presstalesman nu anklagar konduktören för fel agerande skall vi veta att SJ (SJ Academy)drillar sina anställda att faktiskt slänga av folk om de inte har giltigt färdbevis. Ungefär som Västtrafik agerar. Förmodligen lyder då personal i underdog-ställning blint order och slänger av en liten flicka trots att omdömet borde säga något annat. Så går det när man inte vågar ifrågasätta chefer och utbildningar. Ref: Nazityskland.

Anonym sa...

Det spelade nog ingen roll varifrån tjejen kom. Tyvärr hade hon inte lärt sig tillräckligt bra svenska för att göra sig förstådd. Varför systern inte upptäckte frånvaron förrän i Alingsås kan man ju undra över.
Men konduktören var mycket oansvarig som avvisade ett barn från tåget, oavsett nationalitet. Det är bara till att hoppas på att konduktören blir omplacerad till en tjänst som inte ger personkontakt.
Damen i Kumla gjorde en mycket god gärning, även om hon inte kontaktade polisen. Detta ska hon inte belastas för, även om det skapade en del oro. Hon kanske hade fullt upp med att trösta flickan. Saken är löst, flickan är välbehållen och SJ:s konduktör ska skämmas. Dock får man inte dra all personal över en kam för detta!

Anonym sa...

Nej det hade inte hänt, eftersom en svensktalande 11-åring hade sagt att syrran har biljetterna, och hon är på toa. Det har ju i SJs historia förekommit att illegala invandrare tjuvåkt på tåg, och såg hon äldre ut, kan det ju vara en förklaring. Systrarna borde däremot hållit ihop så storasyster varit nära till hands och sedan hur gammal är storasyster - borde de åkt tåg ensamma? Kan tyckas dumt att damen tog hem flickan över natten, men med alla hedersrelaterade brott kan hennes tanke vara att hon flytt från sin familj, och med tanke på hur dåliga svenskakunskaper flickan tycks ha haft kan ju hon ha misstolkat hennes ev signaler.
Jag säger inte att det som skedde var rätt, men inte är det enkelt alltid.

Anonym sa...

Det har hänt snarlika saker ett stort antal gånger tidigare tyvärr, över hela Sverige. Och inte sällan med helsvenska personer inblandade. Så tyvärr, om 11-åringen varit svenskfödd/talande hade det säkert kunnat ske ändå. Ingen större tvekan om att den aktuella "konduktören" är helt olämplig för sitt arbete.

/Hans

Bertil Sörenson sa...

Något är absolut lurt i storyn!! Jag tycker inte man slänger av en ensam flicka från ett tåg, MEN:

1 Om systern var på toa, varför kunde inte flickan fått konduktören att fatta det? Biljett fanns ju enligt uppgift.

2. Varför ringde inte den snälla tanten till polisen och berättade att hon hittat en gråtande flicka ute i natten? Polisen trålade ju efter henne.

3. Hur vet du (eller jag) hur gammal hon är egentligen? Om alla säger att hon såg ut som närmare 18 kan man faktiskt misstänka fuskåkning. Jag köpte en biljett på U-ban i Berlin en gång men det visade sig vid en kontroll att jag av misstag köpt en barnbiljett i automaten. Klarade mig genom att plötsligt inte förstå ett ord tyska, kontrollanten gav upp efter ett antal språkförsök.
Bertil Sörenson

Gessleman sa...

Dessa som försöker bevisa med orimlighetsteorin med en massa om,men,varför,hur o.s.v. Jag tycker man INTE bör spekulera sönder detta allvarliga.

Utan se på det "logiska faktiska" d.v.s "hon blev utslängd" och "hon blev upphittad"

Jag tycker det räcker gott och väl mer än tillräckligt att denna skandal från SJ slutade lyckligt.

Sedan att några försöker hitta andra teorier är ju bara rent absurt.

Får mig att tänka tillbaka på en viss människas påstående i media för en vecka sen..

Anonym sa...

Ang. "avskeda omedelbart", vilken fruktansvärt ointelligent slutsats, GIVETVIS slänger man inte av BARN, men att avskeda tågvärden är ännu dummare. Du har uppenbarligen inte den insikten som krävs för att göra ett sådant uttalande!

Jobba ett år själv som tågvärd (det har jag gjort) innan du kräver att tågvärden ska sparkas, och upptäck att:

A: Uppskattningsvis 80 % av de som tjuvåker är av utomeuropéisk härkomst. Det är jag också och många av dem tycker öppet att jag ska få låta dem tjuvåka då vi båda är "svartskallar" (Den mentaliteten har många av dem)

B: Många 11-åringar (speciellt de av utländsk härkomst) varken har leg eller ser ut att vara en dag under 18 år. Eller du kanske är ett orakel som tror dig kunna SE på folk hur gamla de är?! Välkommen till verkligheten!

C: Sen när försvann ansvaret på syskonet?? Istället för att hänga tågvärden borde syskonet få en välförtjänt känga som tar med biljetterna på toan med vetskapen att systern knappt kan kommunicera!

Anonym sa...

Det är så lätt att kast askit på någon som gjort fel. Tågvärdarna har en tuff uppgift att fria eller fälla. Och självklart skulle damen ringt polisen. Men även där - hon gjorde en annan bedömning.

Gessleman sa...

Konduktörskan kastade av flickan dessutom vid en obemannad station och det strider mot praxis. Det säger SJ själv om reglerna som ska följas.(läs fakta)

Någon form av mänsklig empati eller gott omdöme måste man ha för att INTE slänga av flickan i detta läge. Jag har svårt att se det humana och riktiga att konduktörskan handlade på något sätt korrekt.

Sedan skylls det på flickornas fel att de borde gjort det ena och det andra. Huvudansvaret vilar ändå på den som tog beslutet att avisa flickan från tåget. Punkt slut!

Gessleman sa...

Om det hypotetiskt hade hänt denna flicka något istället för att hon nu lyckligtvis återfunnits skulle de flesta hålla käften med sina idiotiska motargument.

Anonym sa...

Lärdommar att dra för oss alla:
Åk inte tåg om du:
-Inte behärskar Engelska eller det språk som pratas i landet.
-Inte har en biljett på dig.
---Själv åkte jag ut för en liknande episod i Italien (blev nästan avslängd) som 18-åring, förstår ingen Italienska, dock ett par andra språk.
...Och vänta inte för länge att ringa Polisen om du hittar ett barn...

Myckt vänligt av tanten att ta hand om flickan, sen undrar man nog varför hon inte både kan ta hand om någon och ringa polisen(när flickan somnat). Varför vänta att kontakta Polisen? Bristande simultan-kapacitet?