Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

torsdag 6 januari 2011

Statistjobb blev SlavjobbJag har varit statist manga ar och vet att jobbet kräver mycket väntan. Men att det funnits ordentlig mat och dryck på plats har alltid varit en självklarhet för de flesta produktionsbolag att tillgodose oss statister med. Även om inte en lön betalas ut ibland beroende på produktionbolagets ekonomiska budget, så har där alltid funnits mat och dryck att få.

Ända tills jag skulle upp till Värmdö för att medverka i Roxettes nya musikvideo till låten "she got nothing on (but the radio)" Dagen började med att jag skulle få upphämtning från en busshållplats som jag åkt kommunalt till men fick vänta dryga 45 min i 15 minusgrader på bilen skulle komma för att ta oss till inspelningsplatsen.

Väl på plats fick vi tränga in oss 10-talet människor i ett litet uthus vid en sjö med en bastu som enda värmekälla inne i huset med en rumsyta pa ca 15 kvadratmeter. Mitt i rummet stod ett pingisbord och på ena långsidan stod ett litet matbord med typ kaffe i pumptermos, bröd,pålägg, och mineralvatten. Längre in fanns ett mindre rum på endast några kvadratmeter med en liten träbänk som rymde typ 4 -5 sittplatser

Och både pingisbordet och golvet runt omkring blev snabbt överfullt av ytterkläder skor och andra väskor och ombyteskläder som folk kom med. Efter ett tag när vi varit där kom den första gruppen statister ner till huset av totalt 3 olika grupper (morgon, middag och kvällsstatister) från inspelningshuset och gjorde det ännu mera trångt och man kunde endast stå och vänta på besked från crewet då de kom ner från huvudbyggnaden och skulle säga till oss när det var dags att börja. Droppen var nådd när statistgrupp 3 kom till huset vid sen eftermiddag och vi var då cirka nästan 30 talet sammanlagda i det lilla huset då varje grupp statister var mellan 10- 15 st.

Till detta skall nämnas att vår huvudsakliga uppgift var att parta och dansa och det kräver ju en del energi och vila. Men icke ens riktig mat kunde det bjudas på och inspelningscrewet kunde sitta bekvämt och äta riktig caterad mat i huvudbyggnaden medan vi statister fick trängas på ett minimalt utrymme stående och hade knappt tillgång till ens kaffe och mackor.

För det det lilla matbordets innehåll tog snabbt slut och man kan ju undra hur de hade planerat detta för oss stackars statister som fick nu uthärda dessa omänskliga förhållanden. Till och med Roxette skulle reagerat hur deras coola video blev till egentligen och under vilka omständigheter vi statister fick jobba. För utan oss skulle ingen video bli av.

Det stod tydligt i statistannonsen att det skulle bjudas på MAT och inte lätt bukfylla såsom kaffe,bröd m.m sa varfor vi då inte fick ordentlig mat när vi var lovade det? Och de tryckte dessutom in oss som packade sardiner i detta trånga skjulliknande hus där vi knappast alla fick plats. Nej jag ångrar inte att jag tog upp detta i media. Men beklagar att det blev vinklat att Roxette hade något med saken att göra vilket de givetvis och naturligtvis inte hade

.http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article8377378.ab
http://ping.bloggportalen.aftonbladet.se/BlogPortalPing/ping/25940/1090008

4 kommentarer:

Liza sa...

Slavjobb? Jag läste inget om varken kedjor, bojor eller fångenskap. Får man kaffe och mackor för att gratisjobba som statist och kallar det "slavjobb", då kanske man ska läsa på lite kring barnarbete, slaveriet i Afrika och USA o.s.v.

Men visst, naturligtvis är det inte okej att utlovad mat uteblir, men att ringa Aftonbladet och dra på stora trumman och därmed skapa rubriker som att det är Per & Maries fel.. det är både missvisande och lite tråkigt.

Hoppas du/ni får någon upprättelse i alla fall =)

Gessleman sa...

Ja tyvvär blir medias vinkling en smula tillspetsad då jag endast kritiserat Produktionsbolaget och ej Roxette personligen.Ingen trumma direkt då jag hade detta på känn att någon måste öppna munnen och våga berätta.

Men det är väl för att skapa ett visst intresse för detta som både jag (här) och aftonbladet späder på rubrikerna lite, både på gott och ont tyvvär.Men jag håller mig definitivt till fakta och sak i min förklaring.

Sen vet väl de flesta att slanguttrycket "slavjobb" är benämningen på ett illa betalt hårt jobb eller liknande som passade bra i detta sammanhang.

Mvh, Micke

linn sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Vi var också där men vill gärna vara anonyma. Många tycker som dig fast det var roligt som fan ändå, synd att de inte kan erkänna att det var svinkallt i huset på morronen och att det var trångt och rörigt för det var det. Jag fick heller ingen mat, fast jag hade käk med mig. Synd om de som var hungriga iaf