Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

tisdag 15 december 2015

Jonas Wakman - VD för Bedrägerigalan AB

Jonas Wakman, styrelsemedlem i de två bolagen bakom julgalan, Eventclub Sverige AB och Eventclub 724 AB. 

Känner både folk som inte kom in och de som inte fick vad de skulle ha. Nej detta luktar stinkande bluff och bedrägeri lång väg. Att överboka var ett medvetet drag för att casha in så mycket stålar som möjligt och utnyttja julen dessutom. 

Att man kan låta såna skojare få härja fritt i branschen är fullkomligt obegripligt. Gör man ingen ordentlig bakgrundskoll först? Utan låter istället såna som Wakman & CO förstöra julen!

Ursäkter fanns det från muppen Wakman men återbetalningarna lär ju säkert dröja eller helt utebli då båda bolagen brottas med ekonomiska problem och är under företagsrekonstruktion för att undvika konkurs.


Eventclub 724 AB. Hette fram till mars 2015 Julgalan AB. 10/11 fanns en aktuell skatteskuld hos kronofogden på 13 542 kronor samt betalningsuppmaningar avseende sexsiffriga underskott på skattekontot. I oktober fanns 30 betalningsanmärkningar hos kronofogden samt 45 betalningsförelägganden om totalt 3 673 165 kronor. Underlåtit att lämna in årsredovisning för 2014.

Eventclub Sverige AB. I november fanns en skatteskuld på 177 986 kronor hos kronofogden. Betalningsuppmaning för underskott på skattekontot på 425 855 kronor. Har lämnat in felaktiga momsdeklarationer motsvarande 1 045 113 kronor. I oktober fanns 21 betalningsanmärkningar på 994 841 kronor, 20 betalningsförelägganden och ett skuldsaldo på 682 552 hos kronofogden. Ingen inlämnad årsredovisning för 2014.

Läs mer HÄR

Läs även om

Svartlistad arrangör gör årets julgala HÄRMichael Silfverskiöld

Genom att personer som Wakman beblandar sig med Michael Silfverskiöld m.fl bevisar bara att de är medvetna om vad det är för bluffbolag de skriver in sig hos. Och vill själva ha en andel av stålarna de sen blåser företag och privatpersoner på.

1 kommentar:

Staffan Palm sa...

Jonas Wakman som är en arrangör av Julgalan tycks ha satt i system att lura artister och andra leverantörer på betalningar. Det är ständigt nya arrangörsbolag, bolagsrekonstrueringar, tömda konkursade bolag med skulder. Han har i härvorna bidragit med mened, att fortsätta beställa tjänster i ett sålt och konkursat bolags namn, bokföringsbrott med misstänkt fingerade inbrott m.m.
(Det är inte enbart mina spekulationer, konkursförvaltares läsvärda redogörelse skulle vara bra inspiration till en brottsroman: https://drive.google.com/folderview?id=0B8JspUWThMPYT2xaYWYwenFlUEk)

Jag blev själv utsatt när Jonas Wakman med partnern Morgan Björklund i verksamheten Globe Promotion gång på gång lovade betalt för en show på en stor företagsfest.
Under tiden flyttade de över oförändrad verksamhet till ett nytt aktiebolag med skulderna kvar i det tidigare bolaget, som försattes i konkurs efter att företagsposterna tycktes ha övertagits av "målvakter" bosatta utomland.

Att ställa upp med en show de efterfrågade kostade mig tiotusentals kronor, inte bara uteblivna intäkter, då jag betalade mina medartister som jag i min tur hyrde in.

En annan artist fick efter tjat om ersättning höra att han inte skulle få fullt betalt då slutkunden var missnöjd med hans framträdande, vilket fullständigt dementerades av kunden.

Jag hoppas att Jonas Wakman, Michael Silfverskiöld, Morgan Björklund och liknande typer får svårare att utnyttja artister, leverantörer och publik framöver.

Staffan Palm