Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

lördag 23 augusti 2014

GP bjuder på gratis marknadsföring - Legitimt fjäsk?


Att valideringen på GPs FB-sida är undermålig kan man tydligt se då någon lagt ut en reklamannons där för 6 dagar sen. (21/8)  (Dagens datum är det den 27/8)

Att det skulle vara tillåtet med denna sortens marknadsföring har jag mycket svårt att tro om inte det är någon kompis eller anhörig på GP som vill pusha för detta spektakel.

Har mejlat dem vid tre olika tillfällen sedan annonsens uppkomst men ej erhållit något svar förrän nyligen.

Sofia Dahlström, nyhetschef på GP svarar efter 6 dagar :

"Hej, Tack för att du hörde av dig. Har funderat lite kring annonsen om spelningen och tycker nog att den är OK. Vi rensar sidan från kommersiella budskap men nivån får avgöras från gång till gång."
Jaha, från gång till gång är det tydligen som gäller och huruvida utifrån vilka grunder man bedömer nivån som ok eller inte framkommer inte. Artist? Gene? Ställe? etc, o.s.v

Några riktlinjer måste väl ändå följas eller hur? En tydlig dubbelmoral kan jag se i detta svar och ett fjäskeri från Isak Struck som gick hem.

Artikeln som Isak Struck byggde sitt kommersiella budskap ifrån :

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2465977-hundraarig-gp-dok-upp-till-fodelsedagen

2 kommentarer:

Bengt sa...

Mycket märkligt svar av nyhetschefen. Tydlig favorisering av vissa kommersiella budskap samt otydlig gräns vad som är tillåtet.Sånt här känns inte bra för Göteborgspostens förtroende.

Nicklas sa...

Jag jobbar inom krog och restaurangbranschen och blir väldigt upprörd. Tycker det känns jävligt görfel av GP att bedöma kommersiella budskap från gång till gång.

Ska vissa kunna annonsera på GP's FB-sida men andra inte? Ska man som media inte kunna förtydliga denna nivå så är detta ren och skär favorisering.