Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

söndag 2 februari 2014

GP tog bort invandrarbakgrund i texten
Läste i morse en artikel i GP som var citerad från TT,och då var den skriven som bl.a Expressen, Aftonbladet och SVD m.fl hade publicerat den. Senare på kvällen hade man på GP tagit bort delar i texten såsom "invandrarbakgrund" och "utsatta" i artikeln.

För att inte låta rasistiska eller vad GP? Jag är inte SD men jag tycker ändå att GP bör stå för vad de skriver. Hur seriöst skulle det se ut om AB, SVD eller Expressen m.fl skulle plötsligt pilla om i sina artiklar?


Sofia Dahlström säger "slängigt formulerat"  men ändå blev artikeln ändrad vid 20-tiden på kvällen när man läser redigeringstatusen d.v.s nästan 12 tim senare. Av vem uppfattades det som "slängigt formulerat" Läsarna eller Sofia Dahlström? Är det inte bättre att man går igenom en artikel mer noggrant innan publicering istället?
Inte för att polemisera genom att ge mig själv sista ordet i form av några avslutande ord. så ska jag inte motargumentera här heller, även om en del texter/artiklar skulle nog behövas korrigeras faktamässigt. Men en och annan slängig formulering hör kanske meningsutbytet till, och det får väl en redaktion stå ut med.

GP :  http://www.gp.se/nyheter/varlden/1.2264475-oslopolis-stoppa-svenska-brottsgang 

SVD : http://www.svd.se/nyheter/utrikes/oslopolis-stoppa-svenska-brottsgang_8952142.svd

EX : http://www.expressen.se/nyheter/oslopolis-stoppa-svenska-brottsgang

AB : http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18282439.ab

Inga kommentarer: