Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

tisdag 26 november 2013

Blött jävla vatten överallt


Fucking fuktskador 

Se film :

https://www.facebook.com/photo.php?v=10200885064551915&set=vb.1323858829&type=2&theater


Fuktkillarna har mätt fukt vid olika delar i lägenheten och tagit kort och särskilt i köket där golvmattan svällt upp och är bubblig och att skafferiutrymmet luktar unket (där ska man förvara matvaror) samt att kylskåpsdelen har blitt sned och dörren till denna svårt att stänga. I deras besiktningsunderlag har de rekommenderat Bovista till åtgärder om dessa brister (m.fl) i lägenheten. Men jag har fatt kommentarer av fastighetsskötaren att "sånt sjunker tillbaka efter ett tag" (beträffande det svällda golvet i köket).

Som privatpersoner är sambon och jag nu tvungna ta detta vidare till kommunens Miljö & Hälsa och även till hyresgästföreningen som kan ge påtryckningar till Bovista att ta itu med dessa fel och brister. Och nu är det dessutom snart jul och vi upplever ingen julstämning alls tack vare detta som hänt.Vår avfuktarmaskin har varit på dygnet runt sen den 20/11 och trots detta så känns det mycket ofräscht i lägenheten.(Maskinen har dessutom ett mycket högt störande ljud)

Visst är det synd om de familjer som har fått sina lägenheter förstörda av vattnet i huset och blev tvungna att flytta till ett annat boende och vi lider naturligtvis med dem.Men nu handlar det om i vart fall om att förebygga större skador i vår lägenhet och få en dräglig hälsa och boendemiljö och att vi ska undvika att bli sjuka mer än vi fått uppleva hitintills av dessa brister som Bovista inte åtgärdat.


Personligen tycker vi att en stambyte skulle ha skett för länge sen då det har smådroppat då och då från rören under tiden vi bott häsen 2009. Vi har sagt till Bovista genom åren om dropp och dålig lukt i förrådet som går ut i den övriga lägenheten men inte fan har det hänt nåt.   Inte så konstigt att det till slut blir en stor läcka. Vi är inte alls förvånade. Frågan är vad Bovista gör nu (eller inte nåalls) för att förebygga fler läckor.

Bovista har ett allt mer växande rykte som slumvärd på sociala medier där man kan läsa många skrämmande fall om svartmögel hos barnfamiljer i andra delar av Bovistas bostäder i Gbg som blivit mycket sjuka av det dåliga underhållet. Och vi har ju själva upplevt ignoransen då vi sagt till.

Mer lustigt och verklighetsförankrat blir om man googlar på "Bovista" då finner man detta :Apropå svamp och mögel : http://en.wikipedia.org/wiki/Bovista

Läs ävenhttps://sv-se.facebook.com/pages/Aktion-mot-Bovista/300121353386727En kommentar från FB-sidan :

Hejsan ! Bor i centerplanslägenheter i Västra Frölunda. Är medlem i hyresgästföreningen och i den för tillfället sekreterare i den lokala föreningen.Man vet själv hur det är lovande bostadsmöten allt från hissar, entréer digitala system till tvättstugor m.m. därefter händer inget. Detta har skett år efter år. Men här i stjärnhusen

(Tamburingatan, Speldosegatan och Munspelsgatan) är också missnöjet stort mot dom. Det är många som vill ha renovering av husen. Som är sedan 60 talets miljonprogram där det bl.a. finns behov av stambyte m.m. fasad renovering och energieffektivisering. Men inget lär ju hända inom en snar framtid. 


Patrik Börjesson

Inga kommentarer: