Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

söndag 23 september 2012

Lukten och skiten har gjort oss sjuka

Vi har nästan sen början på året haft en hemsk lukt i ett av förrådsrummen i lägenheten, som sprider sig ut till den övriga delen. Det har luktat allt från soplukt till matos och från toalettlukt till cigarettrök. Då  Bovista stängde av sopnedkasten och införde sopsortering försvann iaf soplukten visserligen, Men de andra lukterna har kvarstått med oförminskad styrka och snarare tvärtom så har det blivit värre. 

Bovista hade meddelat i början på sommaren att de kommer att byta ut ventilationssystemet på taket då  detta var gammalt,omodernt och ej i bra fungerande skick. Men detta har gått i snigelfart och i förra veckan fick vi ett meddelande att det skulle vara färdigtinstallerat och i bruk.

Detta har resulterat i att var luftrenare som står i hallen har vi fått byta filer på två gånger. Och det senaste bytet gjorde vi fö3 mån sedan och nu är det förbrukat,och då ska man komma ihåg att vid en normal användning/miljö ska ett filter räcka i ca två (2) år!

Vi har trots luftrenare drabbats av snuva, hosta och förkylningar halsont titt som tätt och nu senast i förra veckan då filtret lade av fick sambon en bakterieinfektion i halsen som honu äter penicilin för. Vi har varit kontakt med Bovista vid flertalet tillfällen men de verkar inte känna av (eller vid) den "lukt" vi påpekat finns då de kommit upp och luktat. 


Men våra täta filterbyten talar sitt tydliga språk. Bovista hänvisar detta till Miljöförvaltningen, som i sin tur inte gör mycket utan skickade med oss ett schema där vi skulle "dokumentera" lukterna över en 2 veckors period och sedan skicka detta tillbaka till dem. Men vad fan hjälper det oss konkret i nuläget? Inte ett jävlaste dugg!


Det nya ventilatonssystemet på taket är nu igång med ett starkt utblås som har en mycket hög ljudnivå  bakom våra element och det har luktat fisk och ciggarettlukt från denna luft likasåVårt Kol o Hepa-filter ser ut så här :


4 kommentarer:

Anonym sa...

Usch och fy! Inte det fräschaste filter. Förstår att man kan få allvarliga besvär av en dålig ventilation med.

Gessleman sa...

Att ha mögelsvampar är väldigt farligt och ohälsosamt men vi antar att detta som drabbat oss har berott på bl.a dålig luft som gjort oss sjuka. Sen vet jag inte hur mycket bakterier och sporer som spritt sig i luften p.g.a detta. Men tillräckligt för att vi ska bli sjuka iaf.

Kerstin sa...

Vissa hyresvärdar och bostadsbolag vill onekligen snåla in minimalt på underhållet som möjligt. Och struntar om de boende drabbas.Skandal!

Gessleman sa...

Klart som fan det är jobbigt då vi går omkring och snorar och känner oss halvsjuka hela tiden. Vi har kontaktat hyresgästsföreningen med de ekonomiska och juridiska bitarna iaf