Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

onsdag 22 augusti 2012

Här hånler de vid rättegången (Bild)


Det cirkulerar bilder av de åtalade på internet. Och visst är det de åtalade som syns. Och jag tycker det är grymt vidrigt att dom har mage att sitta och hånle vid rättegången, helt sinnesjukt. Oavsett vilken nationalitet dessa hänrör ifrån så är det helt galet omvridet i deras hjärnor om man sitter och ler på detta vis även om det nu skulle vara taget vid en rättegångspaus.

Sara Lindh på Expressen skriver: " De åtalade pojkarna, 15 och 16 år, satt tysta och tillbakalutade på sina stolar. De visade inga som helst känslor eller miner.". I verkligheten sitter de och garvar. Kanske Sara Lindh inte var närvarande hela tiden?

Att bara tänka tanken i det läget och lägga upp sig själva på facebook och se glada ut. Är man riktigt frisk då ?


9 kommentarer:

Anonym sa...

Ser inte ut som dom ångrar sig. Spelar det någon roll i sammanhanget att bilden togs vid en paus?

Anonym sa...

Expressen-artikeln är löjeväckande och extremt osmaklig. Hur ofta händer det egentligen att en tidning försöker framställa misshandlare som ångerfulla och sympatiska?

Även om de skulle vara det är det liksom inte en artikel som görs ändå, det är så kränkande gentemot brottsoffret att det borde vara otänkbart. Finns det inte någon som helst etik och moral inom journalistiken? Helt otroligt.

Anonym sa...

Äcklig artikel. Ja är ju väldigt snällt av honom att han kan tänka sig gå och säga förlåt efter att ha nästan misshandlat en person till döds,det är ju extremt nobelt av honom.

Sen kan han tänka sig ta ett straff på det med (fast inte för hårt, han vill ju inte sitta inne)? Nej den här personen kan vi ju inte fälla, han är ju så snäll!

Lovar att han skrattar åt oss dumma svenskar som tros gå på det där med. Det värsta är ju att några gör det också (med tanke på att expressen skriver som dom gör)

Yngve sa...

Är detta det trygga Sverige med mångfald och mångkultur?

Visst kan det vara positivt med mångfald och mångkultur,absolut.

Men allt mer tydligt ser man flera negativa tendenser och mönster som visar sig ute i samhället.

Jag är ingen rasist. Bara en äldre människa som vill känna mig trygg och säker i min stad.

Anonym sa...

fantastiskt hur flashback ens kan få användas som källa! pinsamt att ni fluktar eran vardagsrasism efter detta!

Anonym sa...

Sitter och följer rättegången via GT's hemsida direkt.Första vittnet behöver inte avlägga vittnesed. Vittnet är kusin till den åtalade 15-åringen och kompis med 16-åringen.
Hur mycket är hans vittnesuppgifter värda?

Anonym sa...

Tycker att det är hemskt att de bara sitter och flinar under rättegången.Hur kan systemet ha blivit så fullständigt värdelöst? Alla verkar veta att det inte spelar någon roll ifall man begår ett brott och döms, man kan leva rikt ändå nuförtiden. Det verkar snarare ha blivit en slags merit att vara våldsverkare.

Dessa människor stöts inte längre ut av samhället, de omfamnas istället och deras beteende försvaras av alla möjliga sorters "vetare".

För inte så länge sen var man märkt om man hade gjort någonting. Man fick skämmas för det. Man hamnade utanför samhället, detta betydde inte att den personen nödvändigtvis blev en börda, istället blev brottslingen tvungen att bättra sig och sköta sig för att kunna bli en del av gemenskapen igen.

Idag finns det istället flera olika "samhällen i samhället" där detta pack kan florera, byta erfarenheter, skryta om sitt avskyvärda leverne.De får pengar nog att klara sig (bidrag, utöver eventuell kosing de drar in på ytterligare brott) och deras stämpel som avskum tvättas bort av staten.

Fy fan. Varför ska vi andra följa lagen? Det verkar ju så mycket roligare att sparka ner gamla människor, flina sig igenom rättegången, bli försvarad av hela folket för "det är synd om dem, utanförskap, skolan har inte tagit sitt ansvar, staten har inte tagit sitt ansvar, samhället har inte tagit sitt ansvar, rasism" etc. etc.

Allt ska skyllas över på någon annan, gärna en ospecifik grupp som inte enhetligt kan försvara sig som t.ex det extremt luddiga begreppet "samhället".

Det är ditt och mitt fel att gammalt folk får skallen söndersparkad. Det var du och jag.
Fuck it, om jag redan bär skulden för alla brott i Sverige så kan jag ju lika gärna löpa linan ut.

Brian sa...

Att skratta bort allvaret som någon cool grej genom att lägga upp en sån här bild på fejan visar tydligt på ett par mycket avtrubbade korkade hjärnor

Gessleman sa...

Att verklighetens ansikten bakom tidningarnas rubriker och artiklar ibland kan se helt annorlunda ut är väl en underdrift.