Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

lördag 18 augusti 2012

Datavirus drabbade Driftledningcentralen - Igen !


Utan att spekulera nämnvärt mycket om en möjlig potentiell orsak till detta kaos, så kan bara ett datavirus generera en sådan stor skada som i detta fall. Jag tror inte att tekniken kan fallera så fullständigt och totalt och nu även en andra gång om det inte smugit sig in ett elakt virus i systemet.

Att de inte heller har funnits några smarta dataexperter som kunnat listat ut denna troliga virusattack så här långt efteråt gör mig riktigt orolig om deras kompetens och kunnande vid sådana här allvarliga situationer. Men att försöka mörka händelsen och skylla på ett simpelt signal eller datafel köper jag inte bara.


http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1039145-signalfel-stoppade-alla-tag-igen

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det kan mycket väl inträffa allvarliga fel i datasystem om det är ej tillräckligt kompetenta "dataexperter" som designat och byggt systemen. Sådana här fel som tar tid innan de orsakar stopp/skada är ofta väldigt svåra att hitta, så vi får nog leva med dem ett tag, tyvärr.

/A.L.

Lennart Andersson sa...

problemet är att man inte har något alternativt sätt att styra. Det borde finnas planer för hur man kör när driftlrdningscentralen är utslagen. Exempelvis att alla godståg får stå och att passagerartågen lotsas manuellt från sektion till sektion. Det borde vara helt möjligt och säkert att med ganska enkla och rudimentära metoder kunna lotsa tågen fram även utan fungerande central driftledning. Om man inte kan detta så är systemet extremt sårbart.