Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

onsdag 1 februari 2012

Se upp - Restaurangen kan lura dig!


Maten under luppen!

Den kände kocken Jan Boris Möller säger att fusket är utbrett inom restaurangbranschen och att det kan vara svårt att avgöra vad som ligger på tallriken.

Jan Boris Möller, 54, känd från tv-programmet "Här har du ditt kylskåp", är inte förvånad över avslöjandet om fusket.Första gången jag jobbade på restaurang blev jag också förvånad över hur jädra mycket det fuskades. Det är utbrett. Men det är inte acceptabelt.Inget fusk är okej! Som kund vill man ju få det man betalar för, därför är allt fusk oacceptabelt.

Som restauranggäst har han själv blivit utsatt för fusket – och avslöjat det. Jag har varit på flera ställen där jag fått utbankad fläskfilé i stället för den kalvnoisette som står på menyn. Som konsument är det oerhört svårt att avgöra vad som ligger på tallriken. Därför är det, enligt Jan Boris Möller, enkelt för krögarna att fuska. Som när de säger att husets vin ska vara en viss sort, det är omöjligt för en normal människa att avgöra. Inte ens en vinkännare skulle kunna säga om det är rätt vin i karaffen.

Motivet till fusket är solklart - pengar. Om krögarens leverantör säger att parmaskinkan är slut och tillfälligt erbjuder en annan lufttorkad skinka, tar krögaren den så länge, utan att ändra i menyn.Sen kommer fakturan från skinkleverantörern och avslöjar att den tillfälliga skinkan var 110 kronor billigare kilot jämfört med parmaskinkan. Då är det inte omöjligt att krögaren bestämmer sig för att systematiskt utnyttja detta, säger Jan Boris Möller.

Han tror dock att fusket i en del fall kan bero på okunskap. Men det är nästan värre. Då ska man inte driva restaurang. Tänk om en bilfirma satte in fel reservdel och sedan ursäktar sig med ”det hade jag ingen aning om”.

http://www.gp.se/matdryck/1.846117-farre-vill-ha-nyckelhalsmat

http://www.gp.se/matdryck/1.833008-enklare-hitta-krogarna-pa-gp-se

1 kommentar:

Anonym sa...

"Som konsument är det oerhört svårt att avgöra vad som ligger på tallriken...
...Inte ens en vinkännare skulle kunna säga om det är rätt vin i karaffen."

Det säger en hel del om snobbiga konsumenter som väljer dyr mat fast att de kan gå till ett annat ställe och få samma mat för halva priset.

Om man inte kan skilja på mat och mat så spelar de ju ingen roll.