Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

torsdag 2 februari 2012

Blöja tvingade flygplan att nödlandaDetta är förmodligen världens märkligaste ”nödlandning” någonsin. Qantas Flight 825 mellan Darwin och Brisbane kommer att skriva in sig i flyghistorien. Planet, med 161 passagerare, tvingades gå ned på den lilla lokala flygplatsen Mount Isa Airport i nordvästra Queensland sedan både passagerare och personal känt av en lika mystisk som ”stinkande lukt” ombord.

Allt gick lugnt till och kabinpersonalen fick mycket beröm efteråt av flera passagerare. Just själva evakueringen visade sig vara det största problemet i samband med nödlandningen. Den lilla flygplatsen hade ingen utrustning för att ta emot ett så stort plan som en Boeing 767.

Det löste sig dock med hjälp av en gaffeltruck som hissade upp en bur som kunde evakuera fyra-fem personer åt gången. Förmodligen var det bra att de inte behövde stressa ut alla passagerare på en gång för då hade de kanske behövt använda rutschbanorna vid nödutgångarna, sa Cliff Watkins, en av alla strandsatta passagerare.

I fyra timmar fick alla 161 passagerare vänta under det stopp då flygingenjörerna till slut upptäckte vad som orsakat larmet. Det var en bebisblöja som någon dumpat i den främre toaletten.

Inga kommentarer: