Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

måndag 13 december 2010

(H)jultrafiken i fara - Igen!


2009 - Ledbussen klarade ej Rondellen

Då var det dags för en liten repris igen sorgligt nog. Ja för de ansvariga i busstrafiken har tydligen ej hörsammat och lärt sig av de tidigare allvarliga incidenter och fortsätter att köra med trafikfarliga och ej godkända bussar. Detta är ytterligare ett bevis på var de tycker och tänker om sina resenärers säkerhet. Dåliga motorum kan leda till att fler bussar kan börja brinna igen, och att en av chaufförerna säger att "detta var vår bästa buss" och de andra var sämre skick får mig att rysa i kroppen av förundran och oro, i vilket dåligt skick Veolias bussar egentligen är.


E
n ordentlig koll på Veolias hela vagnspark av bussar borde göras nu pangbums för sånt har hindrar flytet och smidigheten i jultrafiken. Dessutom får man ju nu räkna med fler förseningar då allt flera bussar tas ur trafik. Men säkerheten kommer som sagt på prioritet ett. Håller med en bloggare att hela Veolia borde få körförbud

Verkar även att alla bussar har förmågan att backa men att klara en backe verkar vara mindre lätt vid en stigning. Det är ju förstås alltid viktigt med väglagets skötsel men även att utveckla ett bättre grepp på däcken i dessa situationer i backarna runt om. Kanske en buss som driver på fler hjul vore en lösning. Titta bara på den bättre framkomligheten för fyrhjulsdrivna bilar t.e.x.

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.510083-manga-bussfel-vid-kontroll

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.510230--vi-borde-komma-fram-jamt-

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.510180-har-slutar-bussen-ofta-att-ga

2 kommentarer:

Anonym sa...

Psst... finns inte en buss i stadstrafiken som har vinterdäck... kolla själv nästa gång du ser en buss...

Anonym sa...

Felet är troligtvis inte bussoperatörernas helt och hållet. Det har gått troll i upphandlingarna där företag efter företag slår knut på sig själva för att vinna. Vinna vad då? Eftt par år av förluster och dåligt rykte i pressen?