Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

torsdag 30 november 2017

Göteborgsposten - Varannan artikel är bakom en betalvägg
Det är väl okej att ta betalt till en viss gräns, men när utbudet av betalartiklar överstiger de ickebetalda med råge, ja då är det varken kul eller ok längre att gå in på GP's sida och (försöka) läsa nyheter.

Man har i stort sett tryckt dit så många betalartiklar som möjligt och sen är det ett fåtal icke-låsta som då kallas för nyheter som för mig känns som restavfall.

GP:s relativt nytillträdde chefredaktör Christofer Ahlqvist jublar över de cirka 1000 nya digitala prenumerationer bara på de två, tre första dagarna efter inlåsningen av nästan alla artiklar på sajten gp.se.

De låsta artiklarna flashar man gärna upp med stora rubriker på förstasidan så att man automatiskt tror att det är en icke låst sådan, så när då till läsarens stora förtret trycker på denna så möts denne av en låst betalartikel.

Bra journalistik kostar pengar att producera. Och är värd att betala för. Så sammanfattar Christofer Ahlqvist den nya satsningen på digitala prenumerationer. Dålig journalistik kostar också pengar och är inte värd att betala för. 

Nu kostar det bara en krona att provprenumerera, så GP har alltså tjänat in en hel tusenlapp redan nu. Och hur många av de nya prenumeranterna som fortsätter att betala efter första månaden då prövotiden är över och priset per månad stiger till 99 kronor är det ingen som vet.

I min värld kommer detta knappast att leda till något större ekonomiskt uppsving för GP. Överoptimismen känns väldigt ogrundad, men vad ska dom säga. Detta är det sista halmstrået eftersom pappersprenumeranterna dör av ålderdom undan för undan och knappt några nya alls tillkommer.


Och med hjälp av ett abonnemang har de koll på ditt IP-nummer. De kan binda ett IP-nummer till dig. Skriv något obekvämt på nätet, så kan snart en journalist knacka på hemma hos dig.

Läs även : Betalartikel i Göteborgposten grovt felstavad

Inga kommentarer: