Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

onsdag 25 januari 2017

Petra Mede - Glömde väga in statismackan


Babbens bulle & Medes macka 

Först kom Babbens skämt om statistbullen, sen kom Medes skämt om statistmackan som bygger på statistens glupska syn på mat. Att vi statister är hungriga jämt. Vilket inte är sant alls. Jag trycker inte i mig en massa mat bara för det ställs fram det. Och det tror jag att majoriteten av alla statister tycker med.

Vi är så grymt underbetala för vår viktiga del inom filmvärlden och jag blir så grymt förbannad när man hela tiden ska förlöjliga vår insats genom att skämta om oss som några bull o kakmonster. Att nu Petra Mede spann vidare med Statistmackan och någon skådis som överspelade hur en statist beter sig gjorde ju knappast saken bättre.

Risken är rätt stor att hon fick iden till manus från någon på SVT eller SFI/SF och att det är deras fördomar de förmedlar.

Jag förstår inte varför vår insats ska vara något man måste fördomsfullt och förnedrande basera upp ett matvrakskämt om, som bara spär på den snevridna synen om oss statister.

Och att "bortviftningen" av statisten på slutet med en överlägsen gest gav även intrycket att vi inte är mycket värda. Här, ta din macka men stanna inte för länge.

Kanske är det irriterande för Mede/filmarbetare med statister i vägen? Statister blir på samma nivå som praktikanter. Ibland så äter faktiskt statister och filmteamet ihop. Förstår inte särbehandlingen där, med "Babbenbulle" och "Medemacka" som belöning. Låter lite Pawlows hund över det.

Att de enligt Petra Mede vägde in varenda ord på guldvåg är en stor lögn för de glömde lägga dit den där jävla guldmackan som vägde över.

Se inslaget HÄR ( Vid 1:51 börjar inslaget om statisterna)


Det är väl inne att "Guldbagge-Roasta" o förnedra att döma av Medes mundiarré. Önskat att Mede hade fått tvångsmatats med en stor dos Imodium istället. (om jag nu ska ge tillbaka) 

Jag reagerade även på gnuggningen av den mörkhyade mannens huvud som Mede sen kallade för "smuts" 

Rent nedlåtande med tydliga rasistiska inslag. (ca 1:10 in i programmet) Ja, Mede fick absolut fria tyglar av SVT's ledning.

Inga kommentarer: