Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

onsdag 15 oktober 2014

Terrängbutiken i Göteborg - Först tokhöjer sen toksänkerMin sambo var inne på Terrängbutiken i Göteborg häromdagen för att titta på ett par varma vinterkängor. Hon frågade efter några som var både varma och vattentäta och personalen visade henne till några boots som var till försäljning för bara 300:-  p.g.a utgående ex. Butiken hade för övrigt ingen superrea, utförsäljning eller dylikt.

Vid en närmare titt på kartongen fanns originalpriset 2.795:- och även en röd lapp med priset 1.495:- för att sedan muntligen slumpas ut för 300:- av säljaren. Detta lät lite väl mycket i prisskillnad även om det nu var kvalitet tyckte jag och googlade på kängorna för att se vad andra affärer/sajter tog för dessa. Och där låg nypriset strax under 700 :-

Den toksänkningen på nära tusen procent (1000%) av butiken var alltså inte ett "fynd" i den bemärkelsen då andra nätbutiker och affärer tog knappt 700 spänn, och var därför bara en halvering (50%) av "normalpriset" av Terrängbutiken i  Göteborg.

Så tipset är om du köper saker i fysiska butiker, kolla ALLTID priserna på nätet och jämför var "normal/genomsnittspriset" är. Annars kan du bli grymt blåst på stora pengar om du är inte är uppmärksam. Eller bara fräckt pruta i butiken och berätta vad "normalpriset" egentligen är.

Man kan ju samtidigt undra vad deras övriga sortiment kostar "egentligen" om man bortser från dessa kängor. Visst ska en butik ta mer en inköpspriset för att gå runt. Men dessa extremt höga prissättningar av Terrängbutiken i Göteborg är ju löjligt sjuka och rent galet för mycket.

Så var alltid prismedveten oavsett köp i nät eller fysiska butiker.

Inga kommentarer: