Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

söndag 22 juni 2014

Sannvision vill att du ska jobba gratis hela midsommarhelgenVill du offra en hel midsommar och statera utan ersättning åt ett mobilföretag?

Skulle du vilja köpa en mobiltelefon av det mobilföretag som söker statister enligt nedan? 2 dagars inspelning under midsommarhelgen UTAN ERSÄTTNING, men det bjuds på mat. Jag tror inte ens våra EU medborgare som sitter utanför våra butiker,tunnelbanan m.m. skulle ställa upp utan ersättning. 

Det är en stor skandal att ett mobilföretag vill utnyttja oss statister under 2 dagar för att göra reklam för dem. Lika jävligt av produktionsbolaget Sannvision att lägga ut annonsen på statist.se.

Slavarbete är förbjudet enligt svensk lag. Säg NEJ till gratisarbete!

Tommie Hansson ordförande i statistföreningen skrev detta ovan och jag kan bara hålla med. Annonsen löd :

"Hej, vi söker 3 st män i 18-75 års ålder till en reklamfilm för ett mobilföretag2 dags inspelning mellan den 20 -21 juni. Ej ersättning men det bjuds på mat. Välkommen med din ansökan!" 

Gå in och GILLA oss på Facebook :
http://www.facebook.com/Statistforeningen  

Gå in och bli medlem i vår grupp på FB :
https://www.facebook.com/groups/440655589311490/

Tack för ditt stöd!


UPPDATERAT !

Fick ett mailsvar av produktionsbolaget Sannvision om det förmånliga erbjudandet för alla statister att jobba gratis midsommarhelgen..


Hej Micke!

Det jobbet som man sökte till var till Lyca Mobile där dem hade en tävling "http://www.lycamobile.se/se/Vinn-15000-kr"Alla som arbetade bakom Lyca reklamfilmen jobbade helt gratis, med tanken på att vi ska kunna ha Lyca mobil på vår portfolio.
Anledningen till varför vi inte betalade ut någon lön var på grund av att det var en tävling, osäkert om vi skulle vinna.Men om vi skulle vinna så självklart skulle alla i teamet få lön. Det är lite för krångligt att förklara det på en annons "kanske om vinner får ni lön?"
Angående din blogg post http://gessleman.blogspot.se/2014/06/sannvision-vill-att-du-ska-jobba-gratis.html Vi vill inte att någon ska jobba gratis. Vi ber om ursäkt om vår annons inte innehåll all information.

Mvh,Siar Sann


Man skulle alltså jobba gratis för en tävling som produktionsbolaget "kanske" skulle vinna och splitta ev 15.000 på x antal personer. 

En osäker inkomst bara för att boosta ett produktionsbolags "portfölj" Känns det svaret tillfredsställande och godtagbart för att utöva illegitimt och fult statistfiske? - NEJ!

Jag tycker att detta var en fult sätt att utnyttja statist.se och statister och framförallt en felaktig annonsering som gav en felaktig bild som ledde till att vi i statistbranschen trodde att mobilföretaget var inblandad. 

Givetvis hade produktionsbolaget ett ansvar då de skrev annonsen och vi kommer att meddela både statist.se och Lycamobile om Sannvisions sätt att "fiska" statister till deras reklamfilm som ledde till detta.

Personligen tycker jag att Sannvisions tävlingsbidrag ska diskvalificeras p.g.a oetisk annonsering eller liknande.

Statist.se har även fått ett argt mail ang deras dåliga rutiner med att sålla bort de personer/bolag som inte bör få tillåtelse att annonsera på deras plattform, då filmproduktionsbolaget Sannvision är inget registrerat bolag enligt bolagsverket.

Alla vi statister som betalar medlemsavgifter förutsätter att statist.se gör ordentliga kontroller på personer eller de bolag som lägger ut annonser där. I nuläget är det en salig blandning av mindre nogaräknade aktörer som på fula sätt försöker skaffa sig ett namn i branschen. Statist.se bör seriöst se över detta.

Inga kommentarer: