Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

söndag 24 november 2013

Rasrisk och oro ger ingen sömn
Vi hade nyligen en svår översvämning i huset den 20/11 som gjorde att ca 25 lägenheter fick vattenskador i varierande grad och många lägenheter blev helt obeboeliga.Räddningstjänsten var på plats vid tillfället och pumpade och det forsade även vatten ut i trapphuset Vårt förrådsrum samt väggar, tak och golv i övriga lägenheten fick fuktskador.Och vi har sedan i onsdags haft en avfuktarmaskin som gått dygnet runt.

Tyvärr så har det sedan i fredags 22/11 börjat att droppa oroväckande i allt tätare intervaller från utrymmet där rören går. Har satt in hinkar där.Varit i kontakt med fuktkillarna, och börjar det att rinna ordentligt så skulle jag ringa dem direkt.
Känns väldigt osäkert att gå och lägga sig eller överhuvudtaget att lämna lägenheten om det börjar att spruta vatten.Betong och isolering har ju tidigare (i onsdags) släppt från taket och rasat ned. Och det är stora sprickor omkring rören och det känns som en rasrisk föreligger om materialet och betongen luckras upp allt mer (se bilder)

Bakgrundsfakta:

Vi  har tidigare sagt till Bovista att det luktar hemskt illa i vårt förrådsrum.Vi har båda mått dåligt och fått förkylningar titt som tätt sen 2009 och olika allergiska symtom.
Vi har ju aldrig kunnat använda det som förråd då lukten kan sätta sig i kläder och annat som man ställer in. Även om vi haft dörren stängd till förrådsrummet så har lukten kommit ut i den övriga lägenheten.Vi hade en vattenläcka dagen efter vi flyttade in 2009 i förrådsrummet.
Men inget gjordes för att noggrannare undersöka detta och göra rent och sanera i utrymmet där rören går trots att vi vid åtskilliga tillfällen genom åren påpekat för Bovista att det stinker avlopp,matos och andra äckliga lukter därifrån.

Då vi inte kunnat använda förrådsrummet till att normalt förvara kläder m.m så har vi under en period fått hyra ett förråd på Shuregard i närheten p.g.a denna lukt och utrymmesskäl. En kostnad på över 400 kr per månad.

Förrådsrummet har därför fungerat som ett "datarum" emellanåt då lukten gjort den egentliga funktionen omöjlig. Då vi bor i en 3:a har det ena rummet mestadels nu fungerat som ett förråd/arbetsrum till Victoria och är därför väldigt stökigt och ser ut som fan med olika grejor där.

Kommer absolut att kräva ersättning och hyresreducering för detta som vi anser gett våra symtom och dessutom gett oss totalt en sämre hälsa och boendestandard genom åren.

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2184392-oversvamning-i-frolunda

(Det är vårt förrådsrum som syns på bilden i artikeln)

Läs mer och se film över skadornas omfattning i den övriga lägenheten här :

http://gessleman.blogspot.se/2013/11/blott-javla-vatten-overallt.html

Inga kommentarer: