Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

tisdag 23 oktober 2012

Blev stenrik - Använde dyrbar meteorit som dörrstoppFör att slippa den jobbiga dörren använde Donna and George Lewis en sten som dörrstopp. Vad paret inte visste var att det var en fyra miljarder år gammal meteorit.Stenen är oval och väger dryga 15 kilo, en gång var den målad grön. En sten som inte ser mycket ut för världen. Men det ändrades då George svepte sin metalldetektor över den.

När han gjorde det slog detektorn ut med full kraft. Väldigt ovanligt för en sten alltså. Efter att det bekräftats att stenen inte kom från den här planeten gjorde forskare ytterligare undersökningar på den.Vid universitetet i Tennessee tror man att den gamla stenen härstammar från ett känt meteoritnedslag som först upptäcktes i Tazewell år 1853.  

Vi har haft en oerhörd tur att hitta något som den här säger forskaren Jerry Cook som tror att den är över fyra miljarder år gammal. Stenar likt denna är heta på marknaden. På en auktion tidigare i år varierade priset på dem mellan 50 000 kronor upp till flera miljoner kronor.Inga kommentarer: