Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

torsdag 22 december 2011

Kalle Anka sprider gläd..laser i Julhemmen


Hur tänkte man där?

Kalle Anka sprider inte bara glädje till barnen i jul, utan numera laserljus också. Definitivt inte det smartaste valet av leksak att uppmuntra barn att leka med. Egmont Kärnan är totalfel ute med denna sorts produkt i deras serietidningar och borde grymt skämmas och veta bättre.

Tråkigt att Kalle Anka som en bra tidning ska bli förknippad med en sådan skitprodukt, men absolut nödvändigt i detta läge. Walt Disney hade säkert tyckt desamma. Ett riktigt lågvattensmärke av Egmont Kärnan.

Nu framkom det av Egmont Kärnan att ljuset inte var av laser typ men däremot LED som klassas som samma styrka och ges en kategori 1 laservarning text. Tycker ändå inte man ska uppmuntra barn att leka med ett ljusprodukt som efterliknar den gröna och smala laserstrålen, som känns klart opassande i sammanhanget.

Barn vet ju heller inte skillnaden mellan dessa produkter om de skulle få tag i en riktig laser, och tror då denna är ofarlig. Särskilt då produkten är glasögon som kan lätt riktas mot betraktares ögon. Har diskuterat detta med flera av mina vänner som har barn och samtliga håller med mig på den punkten.

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.807179-kalle-anka-sprider-gron-laser

Inga kommentarer: