Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

torsdag 19 maj 2011

Filma gärna - För du blir ju själv filmadEftersom varje spårvagn har flera kameror som filmar alla passagerare med eller mot sin vilja så ska det självklart inte vara några problem att filma eller ta bilder med sin egen kamera av olika skäl varken som turist eller som en observatör av händelser. Alla andra motargument verkar bara vara dumma enligt mig. Det som hände GP's filmteam styrker bara dessa påståenden av att "vissa" aggressiva kontrollanter överskrider sina befogenheter. Läst även att folk inte heller får upp sitt färdbevis tillräckligt snabbt enligt dem, och då är dom där direkt och tar passageraren ut från vagnen.

Fast denna strax efter visar upp en giltigt färdbevis. Men då har vagnen redan åkt och denne missade ett viktigt möte eller kom försent till jobbet. Inte heller så smidigt då all kontroll ska göras under "stress" Jag har ofta min kamera med då jag fotar och filmar av rent allmänt intresse. Och jag blev tackad för min insats av en spårvagnsförare, som blev hindrad av ett gäng ungdomar som "mixtrade" med dörrarna på vagnen så den inte kunde köra.

Jag var då uppmärksammad och tog bilder på dessa killar, och skickade dessa till Västtrafik som spårvagnföraren bad mig om. Har även vid flertalet tillfällen fotat "koppelåkare" Jag tror de upplever en slags identitetskris dessa kontrollanter. D.v.s att de inte vill vara med på bild då folk kan känna igen dem vid en annan civil kontroll t.ex. för den smällen får de ta. Men att nu några karaktärstörda kontrollanter påstår att man inte får filma eller ta kort på hållplatsen förefaller rent löjligt nonsens bullshit. Nej filma och fota gott folk och var uppmärksamma!


http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.629874-kontrollerna-ska-avskracka

2 kommentarer:

C20 sa...

Intressant inlägg - det är så löjligt det där med att fota och filma. Jag har också åkt på tjafs när jag filmat tåg (ofta om att man måste ha tillstånd och sån skit
- även fast det står uttryckligen på SLs hemsida att man inte behöver det om man inte fotar/filmar i kommersiellt syfte) - bl a i tunnelbanan här i Stockholm. Sen dom personer som blir sura när man filmar inne i vagnerna eller på stationerna - dom verkar ju inte speciellt bekymmrade över att Västtrafik eller SL sitter och filmar dom live hela tiden medan dom åker. Väktare har även möjlighet att se bilderna från kamerorna live i ett kontrollrum (iallfall här i Stockholm) - och sen kan sitta och spana på lättklädda tjejer och runka till om dom vill - haha. Eller så kan dom fota/filma av skärmen (även om dom inte har tillgång till sparat material) om dom ser nåt dom tycker är intressant och sen lägga ut det på nätet
- allt det där som dom som klagar är rädd att man själv ska göra när man filmar. Det spelas även in och lagras i 72 tim eller vad det är.

Ok, att man filmar dom som aktivt försöker hindra vagnen från att åka, men varför ska man fota koppelåkare och skicka till Västtrafik för? (jävla angiveri). Dom stör ju ingen förutom ett antal "moral-kärringar". Ok, då om föraren går ut för att tjafsa med dom efter nån har tjallat (som dom gör ibland) och tåget blir försenat pga det
- men då har dom ju själv valt det.
Jag brukar åka koppel på pendeltågen här i Stockholm och även i tunnelbanan när CX-tågen går (dom gamla tågen - dom nya, C20 är inte så bra att surfa på)
- det är ju skitkul (härlig fartkänsla). Och nu argumentet med att det skulle va så farligt - det är ju bara sig själv man riskerar, ingen annan.

Gessleman sa...

Jadu C20 härlig fartkänsla säger du.Jagar inte direkt alla koppelåkare med blåslampa, men tycker att det är grymt irriterande med en massa onödiga förseningar som dessa åkare orsakar trafiken.

För att inte tala om risken att kanske tappa greppet. Nån gång så kommer en kille att falla, och så länge jag ser nån eller några åka så kommer jag att "tjalla". Lite samvete i kroppen och respekt för människoliv har jag iaf kära C20.

Bara sig själv man riskerar säger du, skitsnack säger jag. Din familj och vänner t.ex. som skulle bli ganska förstörda om det hände dig nåt allvarligt. Det finns även folk som kan bli rejält chockade om de ser en kille ramla av vagnen i hög fart och bli sen liggande livlös och blodig på spåret. En sådan upplevelse kan sätta spår hos människor under en lång tid.

Har själv bott i Sthlm och har sett både folk trilla av och kasta sig framför tunnelbanan.Ingen rolig syn kan jag upplysa dig om att se fartens tjusning på människokroppen.