Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

söndag 5 december 2010

En Lååång sträcka - Ta flyget istället


Att pendla mellan Sthlm-Ggb eller tvärtom är inget säkert kort direkt om man har viktiga möten och passa för då tar man sannolikt en väldigt stor risk att inte komma i tid att döma av dessa förseningar som man kan räkna i kvartal och lite till. Jag har själv upplevt då jag ofta pendlat den sträckan att nästan varje tåg varit försenat som jag åkt med, från ca 15 min upp till en timme. Och så tänkte väl också infrastrukturministern Catharina Elmsäter-Swärd då hon tog flyget ner till invigningen i Malmö.

Catharina Elmsäter-Swärd

Det känns definitivt inte smidigt då man haft byte i Sthlm och anslutande tåg därifrån ibland inte väntar in det försenade. Så då blir man ju fast på Sthlm central en timme eller mer och sånt känns bedrövligt irriterande att behöva uppleva. Numera pendlar jag den sträckan via FLYG som känns mycket säkrare och snabbare och det behöver inte heller kosta mycket mer.
Åker då oftast med ett flyg som landar i Bromma. Och så länge det är så här kommer iallafall jag och säkert många fler att ta flyget istället.

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.504517-96-dygn-forsenat

4 kommentarer:

Kent Engström sa...

Flyget kommer aldrig vara någon bra lösning i längden. Järnvägarna och tågen måste fixas NU annars sitter vi i stor skit när oljan sakteligen torterar billisternas och flygresenärernas plånböcker, för att kanske sedan ta slut helt och hållet. Synd bara att varken regeringen eller den allt för stora majoriteten svenskarna som bara lever i nuet fattar detta.

Gessleman sa...

Men den bistra verkligheten visar att just nu tar t.o.m. infrastrukturministern flyget.Då måste det ju föreligga en sanning i mina påståenden.Hon ville säkert INTE missa denna viktiga invigning och litade inte riktigt på SJ ironiskt nog.

Anonym sa...

Man blir så trött på mupparna som hävdar att bil och flyg inte är framtiden. Det är dags för alla muppar att vakna och inse att det är just ett ökat resande med bil och flyg som kommer att vara framtiden. Istället för att slösa resurser på ineffektiva resslag som tåg så borde man istället lägga de resurserna på att ta fram miljövänliga bilar och flygplan.

Resetrött sa...

Håller helt med "anonym". Visst kan SJ skylla på väder och vind, men under perioden (sommarhalvår) jag långpendlade med SJ i stort dagligen var det ständiga förseningar av de mest märkliga anledningar:
- Påfyllning av vatten på toaletterna - ca 20 minuters försening
- Känt behov av fartsänkning pga. nytt spår - 8-9 minuter per håll (jag räknar in det eftersom man inte lyckades "peta in" det här i tidtabellen trots att det skulle vara så i 3-4 månader).
- Rep.vagn som stått med låsta bromsar i 4 timmar innan vi kom till platsen - ca 50 minuters försening. Och nä, köpa förfriskningar när strömmen dessutom gick i 30 graders värme- nää... Vagnen hade "stängt" en station tidigare.

SJ är pinsamt dåligt. Och ja, bokade möten+SJ? Nä, den kombinationen låter i alla fall jag bli så långt det går!