Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

fredag 26 november 2010

Vassa Kommentarer


Skidlegenden Thomas Wassberg ger svar på tal på sitt typiska jämt o norrländska maner och det är underbart när han får frågan: Hur länge har ni bott ihop? – Det har blivit några år nu faktiskt. Hur många? – Det vete fan, kanske kring 30. Skön tidsuppfattning av Thomas där! Och på frågan: Vad gör du på somrarna då? – Näe, inget speciellt, det finns väl att göra ibland och ibland inte.
Även på frågan: Du bor utanför Åsarna i Jämtland, har du alltid bott på landsbygden? – Ja, förutom när jag bodde i Malmö en månad. Jag är aldrig i stan, det är för krångligt. – Krångligt?
– Jamen det finns inget att göra. Allvarligt talat, det finns ingenting att göra. Förutom nån rockkonsert ibland kanske.
Bara en jämt och en norrlänning kan svara så självklart!


4 kommentarer:

Nils sa...

Ja,inga ord i onödan från herr Wassberg

Ingemar sa...

Wassberg är inte tjurig GP han är bara rak och ärlig

Anonym sa...

Wassberg är värmlänning (om än inflyttad till Jämtland). För övrigt har jag träffat en mängd norrlänningar i mina dagar - nästan alla med den gemensamma egenskapen att de varit väldigt pratsamma...

Anonym sa...

Svårt att säga hur en norrlänning är. Ja menar Norrland är 55 % av Sveriges yta från Gästrikland och Gävle i söder till nordligastte Lappland och Kiruna i norr.
Det finns väldiga skillnader mellan folk i norr precis som det gör i söder. Den tyste fåordige norrlänningen har jag då ytterst sällan träffat på även om de kanske finns i någon avkrok i glesbygden längre in i fjällvärlden.
Vi pratar inte om Norrland. Det är landskapen som gäller.